Το ΠΑΣΟΚ πίσω από την επιτροπή των ανωνύμων

29

«Τραβάει την κουρτίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και καταγγέλλει ότι πίσω από την επιτροπή των ανωνύμων, την επονομαζόμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», κρυβόταν το ΠΑΣΟΚ.

Η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συγκέντρωση της προηγούμενης Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2017, τονίζει – αναφερόμενη στην κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – ότι «έγινε ολοφάνερο ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ κρυβόταν μέχρι χθες πίσω από την επιτροπή, την χρησιμοποιούσε όπως και τους  περισσότερους συμπολίτες μας που την απαρτίζουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι μόλις άρχισε να διαφαίνεται λύση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό για το νησί κάποιοι τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια με οποιοδήποτε τρόπο, ενώ – αναφερόμενος στην συγκέντρωση τονίζει ότι «χρησιμοποιήθηκε πολύ  χρήμα και έγινε απίστευτη προετοιμασία που θύμιζε εκλογές, αλλά δεν φαίνεται να τα κατάφερε όσο επιδίωκαν οι διοργανωτές της».

Επισημαίνει δε, αναφερόμενος στην «ανώνυμη επιτροπή», όπως την χαρακτηρίζει, ότι «από πολύ νωρίς είχε αντιληφθεί τον ρόλο της επιτροπής και πολύ περισσότερο τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της δημοτικής παράταξης του Π. Λαμπρινούδη, με τον μηδενιστικό και αφοριστικό λόγο τους».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως ακολούθως:

«Στην  προηγούμενη ανακοίνωση μας σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό αναφέραμε ότι μετά από πολύ καιρό έχει αρχίσει να φαίνεται η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και ότι υπάρχουν κάποιοι που τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια με οποιοδήποτε τρόπο. Είχαμε αναφερθεί  στην περίεργη στάση της ανώνυμης επιτροπής που ετοίμαζε μεγαλειώδη συγκέντρωση στα πρότυπα του παλιού καιρού  όταν το χρήμα έρεε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ναύλωναν στις εκλογές πλοία και αεροπλάνα, τώρα για προθέρμανση αρκέστηκαν στα λεωφορεία. Μια συγκέντρωση που χρησιμοποιήθηκε πολύ  χρήμα και έγινε απίστευτη προετοιμασία που θύμιζε εκλογές, αλλά δεν φαίνεται να τα κατάφερε όσο επιδίωκαν οι διοργανωτές της.

Μετά την ανακοίνωσή τους, έγινε ολοφάνερο ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ κρυβόταν μέχρι χθες πίσω από την επιτροπή, την χρησιμοποιούσε όπως και τους  περισσότερους συμπολίτες μας που την απαρτίζουν. Βέβαια, να ξεκαθαρίσουμε δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ασχοληθούμε με δύο ανύπαρκτες νομαρχιακές, αλλά αναγκαζόμαστε επειδή έχουν το θράσος και  αναφέρθηκαν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και όπως όλη η ανακοίνωση είναι εκτός τόπου και χρόνου έτσι και οι αναφορές που γίνονται είναι  τουλάχιστον φαιδρές και θυμίζουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που αρμόζει στο παλιό και φθαρμένο που έχει  κουράσει την χιώτικη κοινωνία.

Η Χίος είναι το μόνο νησί που αν και διαθέτει σπάνιες ομορφιές παρέμεινε αναπτυξιακά στάσιμη, δεν αξιοποιήθηκε τίποτα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και  τουριστικά έμεινε το μόνο νησί χωρίς προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβερνούσαν όλα τα χρόνια δεν νοιάστηκαν για τίποτα άλλο παρά μόνο για μικροπολιτική, για κατασπατάληση χρήματος και για προσωπικά οφέλη. Είναι πια γνωστό ότι αυτοί είναι που επενδύουν στο μπάχαλο, που δεν θέλουν το καλό του τόπου και χρησιμοποιούν ένα υπαρκτό θέμα για να χειραγωγήσουν τους συμπολίτες μας και να δυναμιτίζουν την κατάσταση. Για να μην ξεχνιόμαστε, όμως, όλα αυτά γίνονται  πάντοτε με συνοδοιπόρους μερίδα τοπικών ΜΜΕ, που είναι άξιο απορίας το πάθος που δείχνουν για την υποστήριξη της συγκεκριμένης επιτροπής και την προβολή των επιπτώσεων του προσφυγικού ως πρώτο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου από πολύ νωρίς είχε αντιληφθεί τον ρόλο της επιτροπής και πολύ περισσότερο τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της δημοτικής παράταξης του Π. Λαμπρινούδη, με τον μηδενιστικό και αφοριστικό λόγο τους.

Εμείς, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι στην Χίο γνωριζόμαστε και καλό είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα και τον τόπο μας για δεκαετίες να παραδεχθούν ότι απέτυχαν παταγωδώς. Χρεωκόπησαν την χώρα και άφησαν την Χίο ανοχύρωτη, χωρίς υποδομές και χωρίς σχέδιο. Αντί να ψάχνουν τρόπους ανάστασης να αποχωρήσουν και κάποια στιγμή να ζητήσουν και συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για την συμμετοχή τους στην χρεωκοπία της πατρίδας μας και την παντελή  αδιαφορία τους για την Χίο και το μέλλον της».

Σχόλια