Το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από σήμερα με τον σημαιοστολισμό, για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου ανακοινώθηκε από την περιφερειακή ενότητα Χίου και έχει ως ακολούθως:

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ώρα 12:00 Ομιλίες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χίου για τη σημασία της επετείου και σημαιοστολισμός των σχολείων.

Ώρα 13:00 Προσκύνημα των μαθητών και μαθητριών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών στον ανδριάντα του μητροπολίτου Πλάτωνα, των μαθητών και μαθητριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σπουδαστών στον ανδριάντα του Κανάρη, καθώς και σημαιοστολισμός των χώρων κατάθεσης.

Ώρα 19:00 Εσπερινός στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  1. Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης, μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
  2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης & 25ης Μαρτίου.
  3. Σημαιοστολισμός και φωτοστολισμός των ναυλοχούντων πλοίων κατά την 25η Μαρτίου, με φροντίδα του κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Ώρα 7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης, ενώ η Φιλαρμονική του δήμου Χίου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 7:00 Έπαρση σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

Ώρα 11:00 Τέλεση δοξολογίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ειρήνη Χούλη, καθηγήτρια φιλόλογο, υποδιευθύντρια 4ου Γυμνασίου Χίου.

Ώρα 11:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 12:00 Παρέλαση της Φιλαρμονικής του δήμου, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, παλαιών πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των οδηγών και προσκόπων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από τον δήμο Χίου στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.

Ώρα 17:00 Αρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης της Χίου.

Ώρα 17:30 Λιτάνευση ιεράς εικόνος Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

Ώρα 18:15 Υποστολή σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού αποσπάσματος.