Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κυκλοφορεί ανάμεσά μας

Στο πέρασμά του “μαγνητίζει” όλα τα βλέμματα. Είναι μικρό κι όμως μεγάλο σε επιδόσεις, χρήση λειτουργία και περιβαλλοντική ωφέλεια. Ο λόγος για το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που ήρθε στη Χίο από την καινούργια εταιρεία του κ. Κώστα Βεζέρη που έχει την αντιπροσωπεία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για το Βόρειο Αιγαίο.

Το μικρό αυτοκινητάκι, που είναι αυτόματο, θυμίζει λίγο στις διαστάσεις το γνωστό σμαρτάκι και μπορεί να φιλοξενήσει άλλωστε δυο άτομα. Το ECO-CAR έχει μήκος μόλις 224.5 εκατοστά, πλάτος 129 εκατοστά και 157 εκατοστά ύψος. Το βάρος του είναι 670 κιλά (μαζί με τις μπαταρίες). Παρόλο τις μικρές διαστάσεις του, ο εσωτερικός χώρος είναι άνετος για δύο άτομα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του είναι ισχύος 7.5kW και τροφοδοτείται από 6 μπαταρίες στα 72V. Το ECO-CAR έχει αυτονομία από 100 έως 120 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Κι επειδή μιλάμε και για οικονομία η κατανάλωση του είναι μόλις 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα και δεν έχει καθόλου τέλη κυκλοφορίας.

Οι μοναδική απαίτηση του οχήματος είναι μια… πρίζα σούκο για να φορτίσει και πάλι η μπαταρία του όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές.

Κι αν το λευκό αυτοκινητάκι έχει ήδη συγκεντρώσει τα βλέμματα των Χιωτών, υπάρχουν κι άλλα μοντέλα που θα ακολουθήσουν, όπως το τύπου φορτηγού και το επαγγελματικό. Το κόστος απόκτησης του ξεκινά από τις 7.000 ευρώ.