Το πρώτο μήνυμα σθεναρής αντίστασης στην υπερδομή του Αίπους

Την πρώτη απάντηση σθεναρής αντίστασης στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Αίπους, έδωσαν σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, εκατοντάδες Χιώτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου.

Στις 6 το απόγευμα συνέρρευσαν στο «17», όπου και βρίσκεται η επιταχθείσα έκταση των 625 στρεμμάτων κι έστειλαν μήνυμα ότι η υπόθεση δημιουργίας της υπερδομής δεν θα είναι περίπατος για την κυβέρνηση, που – πλέον – μετά και την ομόφωνη προχθεσινή (Παρασκευή) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου βρίσκεται απέναντι από το σύνολο της χιακής κοινωνίας. Ακριβώς δε τούτο υποδήλωσε η παρουσία επικεφαλής και εκπροσώπων από τις δημοτικές παρατάξεις.

Επισημάνθηκε από τους ομιλητές η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας, ώστε να αποτραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και ο οποιοσδήποτε αιφνιδιασμός και προς τούτο συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης στην περιοχή, ενώ ανοικτός παραμένει ο κατάλογος της συνονιστικής επιτροπής για όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια