Το ΣΕΣΝΟΧ στην ημέρα δράσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Πανελλαδική ημέρα δράσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 και ο Σύλλογος Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) επισημαίνει με ανακοίνωσή του την δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού, 18 μήνες από την έναρξη της πανδημίας.

«Εργαζόμενοι υγειονομικοί εξουθενωμένοι όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας αλλά και από τις χρόνιες ελλείψεις προσωπικού, καθώς και την αναστολή των αδειών μας για άλλη μια φορά από την αρχή της πανδημίας.

Τμήματα και υπηρεσίες παραδίδονται σε εργολάβους και ιδιώτες. Ο ιδιωτικός τομέας υγείας ενισχύεται και διογκώνεται και οι πολίτες αναγκάζονται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορούν να έχουν υπηρεσίες υγείας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, που αντιμετωπίζει την υγεία ως «έξοδο και κόστος» για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ.

Στην ανακοίνωσή τονίζει ακόμα ότι «σήμερα, χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με ΣΟΧ) καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα, είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασης τους από άλλους συμβασιούχους, ή και, όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών».

Το ΣΕΣΝΟΧ δηλώνει, τέλος, συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια