Το σκάει η δημοτική αρχή από το Δ.Σ. για το Ιωνικό, φοβάται… ναυμαχία (βίντεο)

Δεν πρόκειται να συμμετάσχει η δημοτική αρχή στην αποψινή, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

Την ανακοίνωση έκανε στην συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη συνεδρίαση ως θέατρο, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τις οποίες κατηγόρησε ότι έχουν επιλέξει τον δρόμο του μηδενισμού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάσθηκαν από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννη Μανάρα και τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας κ. Λευτέρη Παπαλάνη οι εξελίξεις για το έργο αντικατάστασης της τέντας του κολυμβητηρίου και προβλήθηκαν ισχυρισμοί ότι δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για να γίνει κάτι διαφορετικό και να μην κλείσει το κολυμβητήριο, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Τα τεχνικά του έργου παρουσίασ ο προϊστάμενος των  τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου κ. Λευτέρης Παπαλάνης τονίζοντας τη δυσκολία του έργου και ότι θα ολοκληρωθεί ενός των χρονοδιαγραμμάτων έχοντας εξασφαλίσει παράταση μέχρι τις 6 Αυγούστου 2022.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης, υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κουνούν το δάκτυλο στη δημοτική αρχή εκείνοι που είχαν τη διαχείριση του δήμου και του Νομικού Προσώπου για πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Μανάρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες του έργου, στην προσπάθεια του να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στα σωματεία και ολοκλήρωσε σημειώνοντας:”Για τρεις μήνες το κολυμβητήριο θα μείνει κλειστό. χρειάζεται χρόνος για σημαντικά έργα κι αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη”.

Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις υποστηρίζοντας ότι “αρέσκονται στην καταστροφολογία, κι επιμένουν. να ζουν με παραμύθια με δράκους και πριγκίπισσες. Το ψέμα και η γελοιότητα έχουν όρια και τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού”, είπε ο κ. Κάρμαντζης δηλώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα απέχει από την συνεδρίαση.

Στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 7 το απόγευμα, που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα συμμετάσχουν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για το έργο του Ιωνικού κολυμβητηρίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια