Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί στην κινητοποίηση για την δημόσια υγεία

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στηρίζει την πανελλαδική στάση εργασίας των υγειονομικών και καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία στις 18:30 από το νοσοκομείο Χίου και στην συναυλία 19:30, στην πλατεία Βουνακίου, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου Χίου έχει εξουθενωθεί σωματικά και ψυχολογικά από την υπερεφημέρευση, τα εξαντλητικά ωράρια, την τραγική έλλειψη προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δουλεύει ένας αντί για δυο και να υπάρχουν τα χρωστούμενα εφημεριών, ρεπό, άδειες κ.λπ. Ενώ τα ραντεβού για πολλές ειδικότητες πηγαίνουν πολλούς μήνες μετά.

Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική με το κέντρο υγείας Χίου (παλιό ΙΚΑ) να είναι ουσιαστικά ένα άδειο κτίριο από γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Ενώ την επόμενη χρονιά βγαίνουν στη σύνταξη άλλοι δυο γιατροί», τονίζει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Παλεύουμε, προσθέτει, δίπλα στους υγειονομικούς για:

– Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

– Άμεση στελέχωση των κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

– Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).

– Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.