Το βαρύ πυροβολικό, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο και Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, στη Χίο

Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο και Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, παραθέτουν σειρά παραστάσεων στη Χίο, μετά από πρόσκληση του Δήμου Χίου.

Η αρχή γίνεται  με την Εθνική Λυρική Σκηνή η οποία θα παρουσιάσει στη σκηνή του Ομήρειου  Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου 3 διαφορετικές παραγωγές.

Η πρώτη είναι η  κωμική όπερα για παιδιά, με τίτλο έργου «Σιωπή, Ο Βασιλιάς ακούει» το πρωί της  29ης και 30ης  Μαΐου 2024.

Αντίστοιχα το απόγευμα της 29ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  προβολή της παραγωγής  «Φάλσταφ» και στις 30 Μαΐου τα  «Φτηνά Τσιγάρα».

Μετά τη Λυρική Σκηνή και εντός του 2024 θα ακολουθήσει το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα με τις οποίες ήδη ο Δήμος Χίου έχει οριστικοποιήσει τη συνεργασία.

Παράλληλα και άλλες θεατρικές σκηνές έρχονται στη Χίο,με πρώτη την παράσταση «Βότκα Μολότοφ» 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη  σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, που λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιαστεί και στο θεατρόφιλο κοινό της Χίου στο τέλος Ιουλίου.