Το χιώτικο σπίτι των γεύσεων

Τυχαία έπεσα πάνω στην ιστοσελίδα www.houseoftaste.gr. Μια σελίδα με όλα τα τοπικά, χιώτικα προϊόντα, μοντέρνα, λειτουργική και με δυνατότητα αγορών, που πραγματικά με εντυπωσίασε.

Ακόμη περισσότερο όμως εντυπωσιάστηκα μόλις έμαθα πως πίσω από το www.houseoftaste.gr υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αναγνωρίζουν την ποιότητα εκτιμούν και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα του τόπου μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
house of taste 3
Έρχονται σε επαφή με παραγωγούς, δοκιμάζουν το προϊόν τους, το αξιολογούν κι αν κρίνουν ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις το στηρίζουν και το προωθούν στην αγορά δίνοντας στους μικρούς παραγωγούς μια δυνατότητα που ως σήμερα δεν είχαν ή δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχει, ένα δίκτυο πωλήσεων.

Ο κ. Γιώργος Κωνσταντάκης μίλησε στον astraparis.gr για αυτό το εγχείρημα

Γνωρίστε μας λίγο το house of taste. Πότε ξεκινήσατε, με τι πλάνο και σκοπό;
Το houseoftasteείναι μια νέα πρόταση στο χώρο προώθησης Ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και ταυτόχρονα μια καινοτόμος ιδέα. Η επιχείρηση ξεκίνησετην δραστηριότητα της στις αρχές του έτους μεαντικείμενο τηνπώληση Χιώτικων προϊόντων. Ταυτοχρόνως στοχεύει στην αποτελεσματική ενίσχυση της θέσης αυτών, τόσο στην αγορά της Ελλάδας όσο και στις αγορές του εξωτερικού,μέσω ενός δικτύου συνεργατών. Είναι μια ιδέα που χρειάστηκαν πολλοί μήνες εντατικής προετοιμασίας προκειμένου να μπουν οι σωστές βάσεις.Πιστεύουμε πως το houseoftaste αποτελεί μια αξιόλογη και σημαντική προσπάθεια προώθησης των προϊόντων του τόπου μας.

Έχετε σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, υπάρχει ομάδα που δουλεύει στο site ή είστε μόνος;
Προσωπικά έχωσπουδάσει πληροφορική και έχω μακροχρόνια εμπειρία ως σύμβουλος πωλήσεων σε γνωστές εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους. Επίσης έχω συμμετάσχει ενεργά σε φόρουμμε θέματα: ασφάλεια στο διαδίκτυο, ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγώντα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.
Σχετικά με την ερώτηση αν εργάζομαι μόνος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα όπως είναι το houseoftaste δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αποκλειστικά από ένα άτομο.Όλοι οι συνεργάτες μας είναι πλήρως καταρτισμένοικαι κατέχουν πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο τους. Το houseoftaste είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεταισυνεχώς και αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπωνμε μεράκι, όραμα και αγάπηγια τα Χιώτικα προϊόντα.

Χωρίς τίτλο
Θεωρείτε ότι υπάρχει έλλειμμα προβολής των χιώτικων προϊόντων;
Η ιδέα βασίστηκε πάνω στην ερώτηση που μου θέσατε. Υπήρχε έλλειψη προβολής, όμως τα τελευταία χρόνια γίνονται αξιόλογες προσπάθειες αντιστροφής του κλίματος αυτού. Αυτές τις προσπάθειες έρχεται να ενισχύσει το houseoftaste.

Μέχρι στιγμής πώς πάει το εγχείρημα; Οι παραγωγοί πώς έχουν αντιδράσει;
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία το houseoftasteέχει ξεπεράσει τις 54.000 επισκέψεις και τα 80.000 views στα socialmedia μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας του.Μας έχουν ήδη προσεγγίσει πελάτες από το εξωτερικό και λαμβάνουμε καθημερινά πολύ καλές κριτικές τόσο από πελάτες όσο και από φίλους.Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να γινόμαστε μέρα με την μέρα καλύτεροι. Μπορούμε να πούμε ότι για μια επιχείρηση που μόλις έχει ξεκινήσει, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και έχουμε πάρα πολλά να παρουσιάσουμε ακόμα.
Οι παραγωγοί μόνο κέρδος θα μπορούσαν να έχουν από το houseoftaste. Τα προϊόντα τους προβάλλονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από μια σύγχρονη πλατφόρμα φιλοξενίας και πώλησης, βασισμένη σε πρότυπα που έχουν καθιερωθεί στην διεθνή αγορά. Κάθε παραγωγός έχει την δική του ξεχωριστή ενότητα σε έναν ιστοχώρο φιλικό προς τον χρήστη καθώς και με όλα τα στάνταρ που επιτάσσει η εποχή μας.
Οι βασικές μας αρχές βασίζονται στις άριστες διαπροσωπικές σχέσεις μας με τους παραγωγούς μας αλλά και με τους πελάτες μας. Θέλουμε οι παραγωγοί να μας βλέπουν ως συνεργάτες και όχι απλά ως έμπορους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για κάθε ένα προϊόν που φιλοξενείται στο houseoftaste υπάρχει και ένα συγκεκριμένο πλάνο.

house of taste
Πού υπερέχει, αν υπερέχει το νησί μας;
Το νησί μας υπερέχει στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει.Η Χίος είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο λόγω της μοναδικής Μαστίχας, εμείς ερχόμαστε να προβάλουμε μαζί με την ευεργετική Μαστίχα και τα άλλα εξίσου ποιοτικά προϊόντα του νησιού.
Δεν είναι τυχαίο που τα Χιώτικα προϊόντα διακρίνονται σε κάθε διαγωνισμό που συμμετέχουν με παράδειγμα την πολυβραβευμένη καραμέλα “dyo-dyo” με τα 15 βραβεία του Παραγωγού και πολύ καλού συνεργάτη μας κου Δημήτριου Κοκκινάκη.

house of taste 2
Τι χρειάζεται για να συνεργαστεί κάποιος παραγωγός με το house of taste;
Ηεπιλογή των προϊόντων που μπαίνουν στο houseoftaste είναι ιδιαίτεραπροσεκτική καθώς διαλέγουμεπάντα τα πιο ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα που παράγει η αγαπημένη μας Χίος.
Αν επιθυμεί κάποιος παραγωγός να ενταχθεί στην οικογένεια του houseoftaste, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να κανονίσουμε μια συνάντησηκαι να μας παρουσιάσει το προϊόν του. Μετά την αξιολόγηση του, θα επενδύσουμε πάνω του με τη βοήθεια ενός οργανωμένου τμήματος πωλήσεων. Είμαστε εδώ για να καλύψουμε κάθε ανάγκη του Χιώτη παραγωγού μέσα από μια σειρά υπηρεσιών που παρέχονται από το site μας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια