Το χονδρεμπόριο πιέζεται και… καταφεύγει στον δήμαρχο Χίου

Την… προστασία του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού από τις μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου που πιέζουν την τοπική αγορά ζήτησαν οι χονδρέμποροι του νησιού, που συναντήθηκαν μαζί του και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου Χίου, «κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι απότομοι μετασχηματισμοί, τόσο στην οικονομία, όσο και στον χώρο, εγκυμονούν, πολλές φορές, κινδύνους για τη σταθερότητα και τις ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας. Κύριο μέλημα και ζητούμενο όλων μας πρέπει να είναι το μέγιστο όφελος ολόκληρης της χιώτικης κοινωνίας, με την ευρεία έννοια».

Ο κ. Βουρνούς, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ειδικά, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο τόσο από πλευράς οικονομικής κρίσης, όσο και εξαιτίας της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει αποφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό, είναι σημαντικό να στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας. Και αυτό γιατί, η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίδια την τοπική ανάπτυξη και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της βιωσιμότητας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια