Τον… έψηνε, τον έπεισε και του πήρε 5.243 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό

Άλλη μία περίπτωση απάτης σε βάρος κατοίκου της Χίου, από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου οι δράστες απέσπασαν πριν περίπου ένα χρόνο το ποσό των 5.243 ευρώ, εξιχνιάσθηκε από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.

Για την εμπλοκή τους στην συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα (65χρονος, 64χρονη και 39χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση, εξαπατώντας τον, σε ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του, από τον οποίο αφαιρέθηκε ακολούθως το χρηματικό ποσό των 5.243 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, το παραπάνω χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον 65χρονο και στην 64χρονη, ενώ η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) που ανήκει στην 39χρονη».

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.