Τον πανικό στο στρατόπεδο Μηταράκη αναδεικνύει η συντονιστική επιτροπή

Σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, βλέποντας ότι έχει απομονωθεί κι αυτός και τα σχέδιά του για την δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και στην περιοχή Θόλος ειδικότερα, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου.

Μετά την πρωτοφανή αντίδραση του κ. Μηταράκη στην πρόσκληση που απευθύνθηκε και τελικά δέχθηκε η επιτροπή να παραστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, η επιτροπή στην ανακοίνωσή της, το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πολλή δουλειά έπεσε στο γραφείο του κ. Μηταράκη. Τρεις ανακοινώσεις με καρμπόν, μία με υπογραφή δική του, η άλλη με υπογραφή δημάρχου και η άλλη με υπογραφή του προέδρου του Χαλκειούς, και οι τρεις από το ίδιο στυλό και οι τρεις από το ίδιο χέρι.

Εκφράζουν τον πανικό τους, γιατί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το προσφυγικό μεταναστευτικό κλήθηκε να μιλήσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα μετά από την παρέμβαση του κ. Καμίνη και την στήριξη από βουλευτές και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των συμμετεχόντων βουλευτών στην επιτροπή.

Παπαγαλίζοντας λοιπόν και οι τρεις τους ότι δεν έχουμε θεσμικό ρόλο ως συντονιστική επιτροπή, ότι δήθεν λείπουν άλλοι θεσμικοί φορείς με θαυμαστή μάλιστα ομοφωνία , αποδεικνύουν ότι αποτελούν σάρκα μία και ο δήμαρχος κι ο βουλευτής Χίου και ο πρόεδρος του Χαλκειούς, όλοι προσκολλημένοι στο πρόσωπο του κυρίου Μηταράκη.

Κόπτονται για τη «δημοκρατία» τους και τη «θεσμική εκπροσώπηση», αφού δεν κατάφεραν για μία ακόμα φορά να παραποιήσουν την πραγματικότητα, αφού δεν κατάφεραν για μία ακόμα φορά να πνίξουν τη φωνή του Χιώτη και της Χιώτισσας.

Βλέπουν όμως και πανικοβάλλονται ότι γύρω από τις θέσεις μας συσπειρώνονται   συμπολίτες μας απ΄ όλα τα κόμματα και τις ιδεολογίες αλλά και ανένταχτοι και από άλλες συλλογικότητες, ακριβώς γιατί όλοι μας ζούμε στο ίδιο νησί έχουμε τα ίδια προβλήματα και δεν επιθυμούμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί, τόσο για μας, όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή η δική τους μοναξιά τους τρομάζει και για αυτό λιθοβολούν τη συντονιστική με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα τον ρόλο της τον κατέκτησε πάνω στα βουνά της Χίου. Τον κατέκτησε όταν οργάνωσε το πρωτοφανές σε συμμετοχή συλλαλητήριο τον Φεβρουάριο του 2020 και όλοι οι φορείς, τα κόμματα, τα σωματεία οι ενώσεις του νησιού αλλά προπάντων όλος ο λαός της Χίου ακύρωσαν τις εμμονές του υπουργού για δημιουργία μονίμων φυλακών και υποχρέωσαν την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα, αυτό των αγώνα των Χιωτών τον τίμησε και τον συνεχίζει μέχρι σήμερα, μέχρι την τελική νίκη, παρόλο που ο δήμαρχος Χίου τάχθηκε τελικά με τους θήτες. Άλλωστε, η ιστορία πολλές φορές έχει επιβεβαιώσει ότι κάθε αγώνας και κάθε προσπάθεια έχει και τον «Εφιάλτη» της.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκφράζουν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων, οι εργατικές ενώσεις και τα σωματεία, οι επιστημονικές ενώσεις, τα πνευματικά ιδρύματα, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, που εκφράζουν το σύνολο της χιώτικης κοινωνίας και στηρίζουν μέχρι σήμερα τον συντονισμό και της αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη και μέρος αυτού του αγώνα είναι να ενημερώσουμε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το ποια είναι η πραγματική πρόθεση της τοπικής κοινωνίας και του λαού της Χίου.

Για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα ανατρέψουμε τα εφιαλτικά σχέδια και θα ακυρώσουμε την προσπάθεια αυτών που επιχειρούν να διχάσουν το χιώτικο λαό, να βάλουν ταμπέλες και να επιδώσουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης.

Ούτε στο Θόλος, ούτε στις Μπαμπακιές, ούτε πουθενά! Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».