Τον περιφερειακό του Κάστρου “ξεθάβει” ο Καλογεράκης

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ |

Το λιγότερο άστοχη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την επιλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χίου να ξεθάψει από τα συρτάρια του τον περιβόητο δρόμο περιφερειακά του Κάστρου και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εφήβων!

Με τους μαθητές στα κάγκελα από τις απανωτές αλλαγές στο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, εν μέσω κορονοϊού και σε μια παύση από τις καταλήψεις, ο κ. Παύλος Καλογεράκης θεώρησε προτεραιότητα την νεκρανάσταση του δρόμου του Κάστρου και της Μεννιάδας που τον συνόδευσε.

Εκτός κι αν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα από πλευράς δημοτικής αρχής, να επαναφέρει το θέμα, στο… χαλαρό, να γίνει μια πρώτη συζήτηση, να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και να προχωρήσει.

Και πώς να μην το κάνει, βέβαια, με… λυμένα όλα τα υπόλοιπα προβλήματα σε μια ιδανική πόλη να ζει κανείς. Με το Κάστρο να είναι άψογο στο εσωτερικό του, έχοντας αναστηλώσει όλα τα ερείπια, έχοντας υπογειοποιήσει όλα τα καλώδια και έχοντας δημιουργήσει ένα πραγματικό αξιοθέατο για την πόλη μας, αναδεικνύοντάς το όπως του πρέπει, δεν μπορείς παρά να φτιάξεις και τον περιφερειακό του Κάστρου…

Επί το προκείμενο, το θέμα έρχεται ως εξής στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου εφήβων που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 στις 11 το πρωί:

Η δημοτική αρχή καταθέτει σε δημόσια διαβούλευση το θέμα κατασκευής δρόμου ανατολικά του Φρουρίου προκειμένου να ενώσει το χερσαίο τμήμα της βόρειας πλευράς του λιμανιού από την περιοχή του λιμεναρχείου, με τον χώρο της σημερινής νέας ιχθυόσκαλας. Τούτο προτείνεται προκειμένου να διοχετευθεί ένα μέρος της κυκλοφορίας οχημάτων εκτός του χερσαίου χώρου του λιμανιού. Καλούνται τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου εφήβων να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν επί της προτάσεως αυτής.

Λέτε, να πιάσει αδιάβαστους τους έφηβους ο κ. Καλογεράκης;