Των… τριμήνων γίνεται στο νοσοκομείο Χίου – Σε… περίοπτη θέση οι υπηρεσίες πλυντηρίων

Οι έννοιες πρόβλεψη, οργάνωση και προγραμματισμός μάλλον φαντάζουν άγνωστες στην διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, η οποία εν όψει ευρωεκλογών και κυρίως επιλογής νέου διοικητή / διοικήτριας, σπρώχνει στο μέλλον τις ανάγκες για προμήθειες και υπηρεσίες του νοσοκομείου, αντιμετωπίζοντάς τις με τις συνήθεις συνοπτικές διαδικασίες.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου δίνουν και παίρνουν οι εγκρίσεις για τρίμηνες παρατάσεις ενεργών συμβάσεων προμηθειών, από νευροχειρουργικά και αγγειοχειρουργικά υλικά μέχρι και… κρέατα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόνον στην συνεδρίαση της 27ης Μαΐου 2024 εγκρίθηκαν επτά τέτοιες παρατάσεις συμβάσεων, ενώ ανάλογο φαινόμενο παρατηρείται και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Πιο χαρακτηριστική από όλες είναι εκείνη που αφορά τις υπηρεσίες πλύσης και σιδερώματος ιματισμού στο νοσοκομείο Χίου, σύμβαση που λήγει στις 12 Ιουλίου 2024. Ωστόσο, η διοίκηση έσπευσε να την παρατείνει για ακόμα ένα τρίμηνο, δηλαδή έως τις 12 Οκτωβρίου 2024, μήπως και προλάβουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του νέου διαγωνισμού.

Οι οποίες, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Στις 29 Μαΐου 2024 συγκροτήθηκε επιτροπή για την σύνταξη της οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία με νεώτερη (σημερινή, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024) άλλαξε σύνθεση. Αυτό, βέβαια, μικρή σημασία έχει, αφού έτσι κι αλλοιώς η επιτροπή έχει το… πατρόν!

Παρά ταύτα, είναι αμφίβολο αν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες, με το πιθανότερο να φαντάζει νέος κύκλος απευθείας αναθέσεων, κάτι που θα μπορούσε – φυσικά – να αποφευχθεί μετά βεβαιότητος αν οι διαδικασίες ξεκινούσαν πολύ νωρίτερα.

Ακολουθεί η απόφαση για τρίμηνη παράταση της σύμβασης πλύσης – σιδερώματος

plintiria_trimini