Τονωτική ένεση στη Χίο η Aegean Regatta

Ως τονωτική ένεση περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και κατά δεύτερο λόγο ως προς τα πρακτικά οικονομικά αποτελέσματά της στον χειμαζόμενο τουρισμό της Χίου λειτoυργεί η Aeean Regatta 2018, που “έπιασε” σε δ’υο σημε’ια του νησιού: Στα Λιμνιά της Βολισσού και στο λιμάνι της Χίου.

Σε μια περίοδο που οι τελευταίοι επισκέπτες του νησιού σιγά – σιγά το εγκαταλείπουν, η άφιξη δεκάδων σκαφών στο λιμάνι της Χίου δημιουργεί αναμφίβολα μια αίσθηση κινητικότητας και εξωστρέφειας και συνεισφερει – τηρουμένων των συνθηκών – και στην οικονομία της πόλης.

Η άφιξη των σκαφών στο λιμάνι, προερχομένων από τα Λιμνιά, άρχισε αργά το απόγευμα της Τρίτης, 21 Αυγούστου 2018 και ολοκληρώθηκε πολύ αργά το βράδυ, λόγω της άπνοιας που επικρατούσε στα ανατολικά του νησιού.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, περιλαμβάνει παρέλαση του συγκροτήματος τυμπανιστών Brazilionico στην προκυμαία της Χίου (από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης έως το café bar Pura Vida), στις 7 το απόγευμα, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει η απονομή κυπέλλων της διαδρομής Λιμνιά Βολισσού – Χίος.

Τα σκάφη θα αναχωρήσουν για τον επόμενο και τελικό σταθμό των αγώνων, την Σάμο, “πιάνοντας” αρχικά στο Βαθύ και εν συνεχεία στο Πυθαγόρειο,το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου 2018.

Φωτό Δημήτρης Καράλης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια