Τώρα τρέχει και δεν φτάνει ο Μηταράκης για την ΒΙΑΛ – Έκτακτη σύσκεψη

Τα αποτελέσματα των ελέγχων για κορονοϊό στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στην ΒΙΑΛ, κάτι που οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ σχεδόν μετά βεβαιότητος γνώριζαν, ξύπνησαν από τον λήθαργο της αδιαφορίας και ολιγωρίας την κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος συγκαλεί εκτάκτως σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης.

Η σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υγειονομική κατάσταση της ΒΙΑΛ και του νησιού, γενικότερα, έχει προγραμματισθεί για το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου 2020.

Τα χθεσινά 38 κρούσματα, αλλά και τα σημερινά, που επιμελώς κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, μετά από αυστηρές άνωθεν εντολές, έχουν προκαλέσει ταραχή στον κ. Μηταράκη, ο οποίος επί μήνες δεν έπαιρνε το παραμικρό μέτρο, ενώ μετά την κήρυξη της καραντίνας, στις 14 Οκτωβρίου 2020, συνέχισε – ομού μετά του ΕΟΔΥ – να ολιγωρεί και τελικά οι έλεγχοι άρχισαν μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Σήμερα Σάββατο, κινητοποιήθηκε το προσωπικό της ΒΙΑΛ και συνεχίσθηκαν κανονικά τα τεστ στον προσφυγικό πληθυσμό, με τα ποσοστά – σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr – να κυμαίνονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα του μέσου όρου των δύο προηγούμενων ημερών.

Στο ΚΥΤ πλέον έχουν εξαντληθεί οι χώροι για καραντίνα όσων έχουν βρεθεί θετικοί κι έτσι σήμερα Σάββατο ένας αριθμός τους μετακινήθηκε στην δομή – καραντίνα της Λευκωνιάς, σε ξεχωριστό χώρο από τους 23 πρόσφυγες και μετανάστες (άφιξη στα Αγιάσματα), που βρίσκονται εκεί από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020και οι οποίοι θα μεταφερθούν στην ΒΙΑΛ την προσεχή Δευτέρα.

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι οι ρυθμοί διενέργειας των τεστ στην ΒΙΑΛ εξακολουθούν να κυμαίνονται σε χαμηλά για τις περιστάσεις επίπεδα και υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης – όπως, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ο κ. Μηταράκης – έπρεπε να ήταν περισσότερο αποδοτικοί, με την διάθεση μεγαλύτερου αριθμού προσωπικού στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Με αυτή την λογική, από την Πέμπτη μέχρι σήμερα θα έπρεπε κανονικά να είχε ελεγχθεί τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της ΒΙΑΛ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια