Ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη για την υγεία

Το δικό του μήνυμα για την υγεία θέλησε να στείλει ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης .

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: Η στήριξη και ενίσχυση του τομέα της Υγείας συγκαταλέγεται στις κεντρικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την περίοδο 2015-2019, εν μέσω των γνωστών περιορισμών, αυξήσαμε τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία. Τερματίσαμε την ασυδοσία των εργολάβων στα Νοσοκομεία, μειώνοντας παράλληλα και την περιττή σπατάλη. Αυτό έγινε και στο νοσοκομείο της Χίου.

Τα ιατρεία στα νησιά μας επωφελήθηκαν από την αύξηση του επιδόματος για τους αγροτικούς γιατρούς και την τοποθέτηση οπλιτών γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές. Επί ΝΔ η αδιαφάνεια και η σπατάλη των απευθείας αναθέσεων σε εργολάβους επέστρεψε. Την ίδια στιγμή, το πρώην ΙΚΑ της πόλης της Χίου έχει κυριολεκτικά ερημώσει από γιατρούς.

Πριν ένα χρόνο ο Υπουργός Υγείας έταξε αύξηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ εντός 20 ημερών. Για να κορυφώσει τώρα τον εμπαιγμό ο κ. Μηταράκης, υποσχόμενος προ λίγο ημερών ξανά δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια…Ενώ είχε τη δυνατότητα, λόγω πανδημίας και Ταμείου Ανάκαμψης, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, η ΝΔ επέλεξε συνειδητά να μην το κάνει. Ενδεχόμενη ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Μητσοτάκη για χωρίς προηγούμενο αλλαγές στο ΕΣΥ, εις βάρος του μέσου πολίτη.

Στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε μέτρα για τη δημιουργία ενός νέου, ισχυρού ΕΣΥ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης, αξιοποιώντας τηνανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μεταξύ άλλων, θα προσλάβουμε 15.000 άτομα και θα ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Υγεία, που η ΝΔ άφησε να λιμνάσει. Ειδικότερα δε για τα νησιά, θεσπίζουμε το Υγειονομικό Ισοδύναμο: είμαστε οι μόνοι που διαθέτουμε και εδώ και τρία χρόνια έχουμε παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στα νησιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, ώστε να τερματιστούν επιτέλους οι τεράστιες ελλείψεις που δημιουργούν ανασφάλεια στους νησιώτες.