Τουρισμό θέλουμε, υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν έχουμε, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών Χίου

Τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που υπάρχουν στα δρομολόγια των λεωφορείων ειδικά των υπεραστικών, επισημαίνει προς την Περιφέρεια ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών Χίου.

Στην επιστολή του σημειώνει τα αυτονόητα που και για αυτά ακόμη στον τόπο μας πρέπει να γίνεται ειδική αναφορά, όπως η ανυπαρξία δρομολογίων ειδικά το απόγευμα από και προς τις παραλίες, τα μνημεία του τόπου μας όπως η Νέα Μονή, το σπήλαιο των Ολύμπων, την Αγία Δύναμη, η Αγία Μαρκέλλα, Μαύρα Βόλια, Μαστιχοχώρια κλ.π.. ”

Η επιστολή

Ο Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών Χίου αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των κλινών του νησιού και μέλημα μας είναι η τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας. Μέσα από την καθημερινή τριβή με τους πελάτες μας γνωρίζουμε τι ζητάνε ώστε να ανέβει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών από όλους τους φορείς της Χίου (καταλύματα, εστιατόρια, συγκοινωνίες, τελωνείο κλπ). Κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πολλοί τουρίστες δεν έχουν την δυνατότητα να νοικιάσουν αμάξι για διάφορους λόγους και τελικά δεν μπορούν να γνωρίσουν πολλές μεριές του νησιού. Τα δρομολόγια είναι πολύ περιορισμένα και σε συγκεκριμένες ώρες που δεν βολεύουν.

Συγκεκριμένα:

Δεν υπάρχουν δρομολόγια τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προς παραλίες και χωρά (Κώμη, Μαύρα Βόλια, Λιθί, Γλάροι, Αγίας Μαρκέλλα, Μαστιχοχώρια, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, Βολισσό, Βέσσα

Δεν υπάρχουν δρομολόγια τις απογευματινές ώρες εάν θέλει κάποιος να πάει είτε σε παραλίες είτε σε χωριά και να μπορεί να φύγει από τις παραλίες πριν την δύση του ηλίου και από τα χωριά πιο αργά ώστε να προλάβουν να περιηγηθούν και να φάνε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΟΝΗ Δεν υπάρχει δρομολόγιο για να πάνε οι τουρίστες στο πολιτιστικό μνημείο κληρονομιάς την Νέα Μονή, που είναι κεφάλαιο για τον τόπο μας λόγω της σημασίας της, να έχουν χρόνο και να επιστρέψουν μετά την περιήγηση. Πχ ένα πρωινό δρομολόγιο με αναχώρηση στις 1100 και αναμονή μέχρι τις 1300 που κλείνει καθώς και άλλο ένα απογευματινό δρομολόγιο.

Δεν υπάρχει δρομολόγιο για το Σπήλαιο των Ολύμπων και την Αγία Δύναμη

Για το Σπήλαιο να μπορεί κάποιος να το δει και μετά το πούλμαν να τον αφήσει στην παραλία και να φύγει το απόγευμα ή να τον πάρει μετά την ξενάγηση και να συνεχίσει για το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί, τα Μεστά ή τις παραλίες Κώμη και Μαύρα Βόλια.

Για γλάρους δεν υπάρχει δρομολόγιο στις 11.00

Για Γλάρους που είναι κοντά στην πόλη και αρέσει πολύ στους Τούρκους καλό θα ήταν να υπάρχει ένα δρομολόγιο στις 1100 καθώς την ημέρα που αναχωρούν από τα ξενοδοχεία της Πόλης πολλοί δεν έχουν αμάξι αλλά θα ήθελαν να πάνε στην συγκεκριμένη παραλία και να χαλαρώσουν μέχρι τις 1645 που έχετε δρομολόγιο επιστροφής. Στις 1300 που το έχετε καθημερινές δεν τους βολεύει και ειδικά τις κυριακές μας έχουν ενημερώσει ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο. Σας επισυνάπτουμε δρομολόγια από άλλα νησιά (Ρόδος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Σκόπελος, Πάρος) όπου τα δρομολόγια είναι πυκνά που διευκολύνουν την μετάβαση από το πρωί μέχρι το βράδυ κάτι που συντελεί στην περαιτέρω τουριστική τους αναβάθμιση με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Μόλις τεθεί σε λειτουργία και το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο η τουριστική κίνηση θα ανέβει κατακόρυφα και θα έρχονται περισσότεροι τουρίστες από την Ευρώπη που θα μένουν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και θα θέλουν να πάνε παντού. Είναι μονόδρομος κατά την γνώμη μας η αύξηση των δρομολογίων κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους τουρίστες που δεν έχουν αμάξι είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων για αποσκευές στο λιμάνι την ημέρα της αναχώρησης τους και συγκεκριμένα μέσα στον χώρο του ΚΤΕΛ όπου δεν λειτουργούν. Αυτό δημιουργεί δυσφορία στους τουρίστες καθώς είναι αναγκασμένοι να περιφέρονται με αυτές μέχρι την αναχώρηση τους αργότερα την ίδια ημέρα. Στα περισσότερα τουριστικά μέρη του κόσμου υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και να επισκευασθούν οι υφιστάμενοι χώροι. Από την μεριά μας ως Σύλλογος θα ενημερώνουμε όλους τους πελάτες μας ότι θα έχουν αυτήν την δυνατότητα φύλαξης. Θα θέλαμε να εξετάσετε τις προτάσεις μας και εάν είναι εφικτό να γίνουν κάποιες αλλαγές