Τουρκικές ακταιωροί με βάρκες προσφύγων προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα (βίντεο)

Βίντεο που δείχνει βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με την συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.

Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι «η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ’ αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια