Τους καλούν να πιάσουν δουλειά και δεν το… πιστεύουν;

Την καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει από τους πολίτες απέναντι στο κράτος καταδεικνύει το γεγονός της επιλογής κάποιων από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για πρόσληψη στον δήμο Χίου, να αναμένουν τη δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων  από τον ΑΣΕΠ και μετά να αναλάβουν καθήκοντα σε μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Ο δήμος Χίου εμφανίζεται ανάμεσα και σε 12 άλλους δήμους ανά τη χώρα που πραγματοποιούν προσλήψεις εποχικών εκτός του πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Μάλιστα, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πέρα από τις καταγγελίες προχώρησαν και σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί οι οριστικοί πίνακες για τις συγκεκριμένες προσλήψεις τους οποίους αναμένουν οι δήμοι για να προχωρήσουν στις προσλήψεις , παρόλα αυτά ο υπουργός επιμένει πως θα έπρεπε οι δήμαρχοι να προσλαμβάνουν από τους προσωρινούς πίνακες κι όχι να προχωρούν σε συμβάσεις, επιρρίπτοντας μάλιστα και άλλου είδους σκοπιμότητες σε αυτήν την επιλογή.

Το ανάποδο στη Χίο

Ανάποδη η εικόνα στον δήμο Χίου με την υπηρεσία καθαριότητας να επιθυμεί να προσλάβει από τους προσωρινούς πίνακες το σύνολο των επιτυχόντων αλλά μέρος τους αναμένει την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, από την πρώτη στιγμή και λόγω των συνθηκών και των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού  ζητήθηκε από τον δήμο να προχωρήσει η διαδικασία με την πρόσληψη τους. «Εμείς θέλουμε να τους προσλάβουμε αμέσως όλους είναι πολλές οι ανάγκες στην καθαριότητα ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, αλλά κάποιοι περιμένουν την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων. Ένας από τους λόγους ίσως είναι ότι δεν θέλουν ενδεχομένως να διακινδυνεύσουν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά,  να χάσουν την εργασία την οποία έχουν σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Συνηγορώντας με τα παραπάνω ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δήλωσε πως από την πρώτη μέρα οι υπόλοιποι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ βάση των προσωρινών πινάκων βρίσκονται στην εργασία τους. «Από τους 36 υπαλλήλους που έχει τη δυνατότητα να προσλάβει και που κλήθηκαν να αναλάβουν, μόνο  5 οδηγοί, 1 χειριστής και 1 επιστάτης και 15 εργάτες έδωσαν τον παρόν στην υπηρεσία. Οι υπόλοιποι 10 επιθυμούν για δικούς τους λόγους να αναλάβουν καθήκοντα με την έκδοση των οριστικών πινάκων. Μακάρι να είχαν έρθει όλοι», δήλωσε ο κ. Γιώργος Μπελέγρης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια