Τους Κύπριους τουρίστες βάζουν… στο μάτι δήμος και Επιμελητήριο

Η προβολή της Χίου στην Κύπρο, με στόχο την προσέλκυση τουριστών ακά και από το εφετινό καλοκαίρι, καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την μελλοντική αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τη Χίο, είναι οι στόχοι της συμμετοχής του δήμου Χίου και του Επιμελητηρίου Χίου στην έκθεση τουρισμού Taxidi 2018, που άνοιξε στην Λευκωσία, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.

Η συμμετοχή της Χίου στην έκθεση, την οποία επισκέπτονται περίπου 6.000 άτομα κάθε χρόνο, συνδιοργανώθηκε από τον δήμο Χίου και το Επιμελητήριο Χίου και παραβρέθηκαν σε αυτήν ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του δήμου κ. Δημήτρης Καράλης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παντελής Λεγάτος.

Η κυπριακή τουριστική αγορά, σημειώνει σε ανάρτησή του ο κ. Καράλης, είναι πολύ δυναμική και αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο με τις αναχωρήσεις να υπερβαίνουν τον συνολικό αριθμό του πληθυσμού της χώρας, ενώ ο πρώτος σε προτίμηση προορισμός των Κυπρίων, που αναζητούν διαρκώς νέους προορισμούς, είναι η Ελλάδα με 40.000 αναχωρήσεις ετησίως!

Το συμπέρασμα από την πρώτη ημέρα της έκθεσης είναι ότι η Χίος είναι αναγνωρίσιμη ως προορισμός και έχει ιδιαίτερα θετική εικόνα στο κοινό της Κύπρου. Αυτή είναι μια καλή βάση για τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών οι οποίες πρέπει να στηριχθούν και από τις δύο πλευρές, καταλήγει ο κ. Καράλης.

Φωτό Δ. Καράλης