Τους υποψήφιους του στο Βόρειο Αιγαίο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κάλπες στήνονται την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 για τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Στη Χίο οι προκριματικές εκλογές θα λάβουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Χίου, μεταξύ 8 το πρωί και 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την ημέρα και τις ώρες που προαναφέραμε στο Δημαρχείο Χίου για να λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία.

Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ επιλέγουν οι ίδιοι ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι υποψήφιοι για το βόρειο Αιγαίο είναι τέσσερεις(4) Από αυτούς κατά την προκριματική φάση θα εκλεγεί ο ένας (1) ο οποίος θα ενταχθεί στο εθνικό ευρωψηφοδέλτιο .

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι είναι οι:

Αναστασίου Μαρία, Δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 από γονείς Σαμιώτες.

Ροδάκης Ανδρέας. Τεχνολόγος Ακτινολόγος, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Χίου. Γεννήθηκε στη Χίο το 1988

Σταυρινός Νικόλαος, Οικονομολόγος, Φοροτεχνικός, Λογιστής. Γεννήθηκε στον Πύργο Σάμου.

Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Με την αποστράτευσή της το 2019 της απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Εν όψει των προκριματικών εκλογών της 14ης Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής ενότητας Χίου , εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του Βορείου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, εκτός από τον Χιώτη υποψήφιο που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν διαδικτυακά.