Τραπεζοκαθίσματα στον δρόμο της προκυμαίας, προτείνει ο Μανώλης Βουρνούς

Να δοθεί περισσότερος χώρος για τους πεζούς και ταυτόχρονα ικανοποιητικός χώρος για να αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα στην προκυμαία της Χίου, κάτι που ισοδυναμεί με κλείσιμο του δρόμου στην κυκλοφορία οχημάτων, θεωρεί ως καλή βάση συζήτησης ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλης Βουρνούς.

Με επιστολή του προς το Δ.Σ. και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκο Ζωάνο καλεί «μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει αποφάσεις που θα επιτρέψουν σε όλους τους καταστηματάρχες να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και στην κοινωνία της Χίου και τους επισκέπτες της να δουν με “άλλο μάτι” την θερινή περίοδο που έφτασε.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας τονίσω, ότι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού απαιτούν ρηξικέλευθες λύσεις, αλλά και επιτάχυνση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Νομίζω, επίσης, ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τις απόψεις θεσμικών οργάνων, όπως το Επιμελητήριο Χίου, αλλά και φορέων όπως οι σύλλογοι των επαγγελματιών», τονίζει ο κ. Βουρνούς.

Και προσθέτει: «Σας προτρέπω να προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα, δοκιμάζοντας λύσεις οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να φαινόταν ανεφάρμοστες. Αν και πιστεύω ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν μπορούν να λυθούν με έξυπνες σημειακές παρεμβάσεις, είτε χωρικά, είτε χρονικά, η δοκιμή με προσωρινά μέτρα πάντα επιτρέπει άμεσες διορθωτικές κινήσεις».

Ο κ. Βουρνούς εκφράζει, τέλος, την πεποίθησή του ότι το δημοτικό συμβούλιο Χίου «θα σταθεί από κοινού δίπλα σας σε αυτές τις αποφάσεις».

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι το Λιμενικό Ταμείο Χίου έχει ανακοινώσει την απόφασή του να παραχωρήσει περισσότερο χώρο στα καταστήματα της προκυμαίας από τον υπάρχοντα κενό και διαθέσιμο κοντά τους και πάντως όχι πέραν του πεζοδρομίου, ενώ η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει αύριο Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια