Τραπεζοκαθίσματα τέλος για φέτος στον Εμπορειό

11

Ο ιδιότυπος εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στον λιμένα του Εμπορειούς μεταξύ των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή οδήγησε το Λιμενικό Ταμείο Χίου στην απόφαση να μην χορηγηθούν εφέτος άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και επιπλέον να ξηλωθούν οι πέργκολες και οποιαδήποτε άλλη κατασκευή από την ζώνη λιμένα.

Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016, περιεγράφη με μελανά χρώματα η υπάρχουσα κατάσταση, με αναφορές για τους ομηρικούς καυγάδες των πέντε καταστηματαρχών, οι οποίοι – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές – δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να μοιράσουν τον χώρο.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Μιχάλης Μπελέγρης επεσήμανε – μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. – ότι θα σταλεί άμεσα επιστολή που θα γνωστοποιεί στους καταστηματάρχες την απόφαση να μην αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα και επιπλέον να περιοριστούν στους δικούς τους χώρους και να απομακρύνουν όλες τις κατασκευές.

Εκ μέρους του λιμεναρχείου Χίου ο κ. Χρήστος Φραγκιάς τόνισε ότι το λιμεναρχείο δεν μπορεί – με τον φόρτο εργασίας που έχει, λόγω του προσφυγικού – να ασχολείται συνεχώς με τον Εμπορειό και προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους καταστηματάρχες δεν απομακρύνουν από την ζώνη λιμένα τις κατασκευές (πέργκολες κ.λπ.).

Το διοικητικό συμβούλιο άφησε – ωστόσο – ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει την απόφασή του και να την αναθεωρήσει μόνον αν όλοι οι καταστηματάρχες συμφωνήσουν και συνυπογράψουν ένα κοινό τοπογραφικό σχεδιάγραμμα κατανομής του χώρου.

Σχόλια