Τρεις προσαγωγές, μοίραζαν εφημερίδα στην Σούδα

Τρία άτομα, όλοι Έλληνες, προσήχθησαν στην διεύθυνση αστυνομίας Χίου από τον καταυλισμό της Σούδας, όπου λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τα Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου 2016, μοίραζαν τεύχη της εφημερίδας «Sine Patria» (Χωρίς πατρίδα), στα αγγλικά και ενδεχομένως και σε άλλες γλώσσες (αραβικά και φαρσί).

Οι τρεις Έλληνες που μπήκαν στον καταυλισμό και μοίραζαν την εφημερίδα, έγιναν αντιληπτοί, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας τους μετέφεραν στο κτίριο της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου.

Από στέλεχος της αστυνομίας Χίου έγινε γνωστό ότι οι τρεις κρατούνται έως ότου εξακριβωθούν τα στοιχεία τους και εν συνεχεία θα αφεθούν ελεύθεροι, καθότι δεν έχουν προβεί σε κάποια αξιόποινη πράξη. «Δεν προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, απλά μοίραζαν ένα φυλλάδιο», τονίζεται χαρακτηριστικά από στέλεχος της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον καταυλισμό, δημιουργήθηκε κλίμα ανησυχίας μεταξύ των προσφύγων, επειδή κυκλοφόρησε φήμη για επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, κάτι που το προσωπικό διέψευσε και προσπάθησε να τους καθησυχάσει.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη και στην Λέσβο, στο hot spot της Μόριας, όπου προσήχθησαν δύο άτομα στην αστυνομία και ο ένας εξ αυτών παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο με την κατηγορία της «διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας». Εκεί, όμως, επρόκειτο για είσοδο σε χώρο που φυλάσσεται από το ελληνικό κράτος και δεν αφορά ανοικτή δομή, όπως είναι η Σούδα, στη Χίο.

efimerida