Τρέχουν για τις αποζημιώσεις οι μαστιχοπαραγωγοί

Μετά το πέρασμα των καταστροφικών βροχοπτώσεων οι μαστιχοπαραγωγοί πνίγονται στη χαρτούρα των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις.
Από την Πέμπτη 3 Αυγούστου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για αποζημίωση οι κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν από τη βροχή της 27ης Ιουλίου.
Από την 1η Αυγούστου ωστόσο βρίσκεται στη Χίο κλιμάκιο με τους προϊσταμένους του ΕΛΓΑ, το οποίο διαπίστωσε την έκταση των ζημιών της δεύτερης βροχόπτωσης και το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου αναχωρεί για την Αθήνα.
Παράλληλα από την Τετάρτη 9 Αυγούστου που θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της πρώτης βροχής αλλά και οι αιτήσεις της δεύτερης θα ξεκινήσει νέος έλεγχος γι αυτούς που ζητούν αποζημίωση για τη βροχόπτωση της 27ης Ιουλίου.
Το μόνο «ευχάριστο» μέσα σε όλη την ατυχία για τους παραγωγούς είναι ότι η ζημιά εκτιμάται ότι σε μερικές περιπτώσεις θα φτάσει το όριο της ποσόστωσης και θα δικαιούνται αποζημιώσεις με τον γνωστό τρόπο και τις καθυστερήσεις που αυτές καταβάλλονται, κάτι το οποίο πιστοποιεί και ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος σε επικοινωνία του με τον astraparis.gr.
Πέρα από τη ζημιά και την απώλεια στην παραγωγή της χρονιάς οι μαστιχοπαραγωγοί δέχονται ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα αφού θα πρέπει με την αίτηση τους να καταβάλουν και το αντίστοιχο ποσό στον ΕΛΓΑ ώστε να έχουν δικαίωμα αποζημίωσης, ποσό που σε κάποιες περιπτώσεις με πολλά μαστιχόδεντρα ξεπερνά τα 500 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια