Τρέχουν για το Μερσινίδι
Αγώνα δρόμου με την γραφειοκρατία δίνουν οι αρμόδιες αρχές και κυρίως η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, προκειμένου να παρακαμφθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που αναφύονται και να δοθεί το «πράσινο φως» για την δημιουργία του καταυλισμού των μεταναστών στο Μερσινίδι.
Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε στην ανάρτησή μας στις 20 Απριλίου 2015, υπό τον τίτλο «Ξανά στο Μερσινίδι τα “φώτα” για καταυλισμό» και εν αναμονή της σχετικής έγκρισης από τη Δασική Υπηρεσία Χίου, έχουν γίνει – με επισπεύδουσα την αστυνομία – σειρά ενεργειών και ειδικότερα:
– Έχει εκπονηθεί τοπογραφικό του γηπέδου, όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο καταυλισμός.
– Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες συνεννοήσεις με την Διεύθυνση Γεωργίας, την Πολεοδομία Χίου και την Κτηματική Υπηρεσία.
– Έχει δοθεί η έγγραφη θετική γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την χρήση του χώρου.
Προς τον σκοπό της αδειοδότησης του χώρου, διαδικασία στην οποία εκτός από την Δασική Υπηρεσία Χίου εμπλέκεται και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, υπάρχει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι αύριο Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα έχει χορηγηθεί η σχετική έγκριση.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την δημιουργία του καταυλισμού των μεταναστών σε χώρο δίπλα από το δημοτικό νεκροταφείο στο Μερσινίδι, οι οποίες – όμως – διεκόπησαν με την προβολή του ζητήματος ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει δασικό χαρακτήρα.
Και αυτή ακριβώς η ένσταση επιδιώκεται να ξεπερασθεί με την χρήση ειδικών διατάξεων του νόμου, που προβλέπονται από την τρέχουσα έκτακτη κατάσταση και το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται για την ομαλή υποδοχή και προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών.