Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Χίο το σαββατοκύριακο – Δύο συλλήψεις

Σε τρία περιστατικά – καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και απειλής σε βάρος γυναικών – από πρώην συζύγους και συντρόφους κατά περίπτωση – επενέβη η αστυνομία της Χίου μέσα στο σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2024, στην Βολισσό, στο Πυργί και στην πόλη της Χίου.

Για τα περιστατικά στο Πυργί και στην πόλη της Χίου πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις των δραστών, οι οποίοι και παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης με την διαδικασία του αυτοφώρου και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Στο περιστατικό της Βολισσού, όπου εκδηλώθηκε απειλή σε βάρος της γυναίκας, δεν έγινε σύλληψη, καθότι είχε παρέλθει το χρονικό όριο του αυτοφώρου.

Μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, αφενός – και δυστυχώς που έγινε με αυτόν τον τραγικό τρόπο – πιο εύκολα ανοίγουν τα στόματα και καταγγέλλονται τέτοια περιστατικά και αφετέρου από τη πλευρά της αστυνομίας εκδηλώνεται άμεση κινητοποίηση και επέμβαση, με φανερά τα αποτελέσματα τουλάχιστον μέσα στο σαββατοκύριακο στη Χίο.