Τριαντάφυλλος και Σκούφαλος δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί από τον Γιάννη Τζούμα

Άλλοι δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος (Συμμαχία Αξιών) και ο κ. Μάρκος Σκούφαλος (Λαϊκή Συσπείρωση) δηλώνουν ότι ουδεμία είχαν ενημέρωση από τον εκδότη της Αλήθειας κ. Γιάννη Τζούμα για την πρόθεσή του να μισθώσει το ιδιόκτητο ακίνητο της Λευκωνιάς στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί η δομή – καραντίνα για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες

Ανάλογες δηλώσεις, υπενθυμίζουμε, έγιναν από τους κ.κ. Μανώλη Στάθη (Δίκτυο Πολιτών) και Δημήτρη Αντωνόγλου (Χιακή Συμπολιτεία), ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη Χίος Μπροστά.

Η δήλωση του κ. Τριαντάφυλλου έχει ως εξής:

«Προφανώς δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον κ. Τζούμα, για την δημιουργία δομής καραντίνας στην Λευκωνιά, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του.

Η θέση της Συμμαχίας Αξιών διατυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο και οι σημερινές εξελίξεις απλά την επιβεβαίωσαν.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο υπουργός Μετανάστευσης είναι εκτεθειμένοι και οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα, που προκύπτουν σε σχέση με όλο το παρασκήνιο που αποκαλύφθηκε σήμερα».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει… Αυτή τη ρήση μας θύμισε η επιστολή του διευθυντή της «Αλήθειας» κ. Τζούμα, για να βρει συνενόχους στο αλισβερίσι το δικό του με τη δημοτική και περιφερειακή αρχή, καθώς και με τον κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί, προκειμένου να ενοικιάσει το κτίριό του στο υπουργείο για τη γνωστή εύρεση χώρου καραντίνας.

Εκτός από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, ουδέποτε δέχτηκε κάποιο τηλέφωνο ενημέρωσης από τον ίδιο, είναι χαρακτηριστικές οι παράγραφοι της επιστολής του, για το πώς γίνεται μια επίσημη ενημέρωση με το νι και με το σίγμα και με τα αντίστοιχα έγγραφα και αιτήσεις.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικές οι ψήφοι στο δημοτικό συμβούλιο για το ποιες παρατάξεις πολιτικά κατέγραψαν τη διαφωνία τους σε μια δομή που δεν πληροί τα επιστημονικά κριτήρια χώρου καραντίνας, αλλά και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για μετατραπεί σε επιπλέον δομή, και ποιες επίσης έβαλαν πλάτη στη συγκεκριμένη ενοικίαση!

Αυτή είναι και η ουσία!

Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική προσπάθεια να ξελασπώσουν κάποιοι από τις λανθασμένες και επικίνδυνες πολιτικές τους πάνω στο προσφυγικό μεταναστευτικό, αντιλαμβανόμαστε τις υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές του υπουργού κ. Μηταράκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, τους εκπροσώπους τη δημοτικής και περιφερειακής αρχής στη Χίο με τον διευθυντή της Αλήθειας, που ως εκ θαύματος το κτίριό του αποδείχθηκε το μόνο κατάλληλο, αλλά δεν ανεχόμαστε τη λάσπη στον ανεμιστήρα για τη δήθεν ενημέρωση στα πρόσωπά μας εκ μέρους του».

Ανακοίνωση από την Χίος Μπροστά

«Δεν είμαστε όλοι ούτε συμμέτοχοι, ούτε «συνένοχοι. Όσον αφορά την προσπάθεια κάποιων να μεγαλώσουν το κάδρο των ευθυνών για το θέμα της ενοικίασης κτιριακών χώρων για την παραμονή νεοεισερχόμενων μεταναστών,οι πρωτεργάτες φανεροί και αφανείς παραμένουν οι μόνοι καταγεγραμμένοι υπόλογοι στην συνείδηση της χιακής κοινωνίας .

Σχετικά με την “ενημέρωση” που επικαλείται ο διευθυντής της Αλήθειας φαίνεται από το πως έδρασαν αυτοί που είχαν ενημερωθεί και αυτό είναι πλέον αποτυπωμένο στην ψηφοφορία και σε όσα διαδραματίστηκαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις 8 και 9 Απριλίου. Σ΄ αυτές καταγγείλαμε όλες τις μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Η θέση μας όπως πάντα σε όλα τα θέματα είναι ξεκάθαρη ,αποτυπώθηκε ήδη από τις 30 Μαρτίου με ανακοίνωσή μας , ότι είμαστε παντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε λειτουργία δομής με το πρόσχημα καραντίνας πάνω στο νησί».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια