Τριήμερη δράση για έλεγχο της υγείας 61 παιδιών στις Οινούσσες Χίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στις Οινούσσες Χίου, για τον έλεγχο της υγείας των παιδιών ηλικίας από 3 μηνών μέχρι 17 ετών.

Στο τριήμερο της δράσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, ο παιδίατρος κ. Σπυρίδων Ζαμάνης και η παιδοκαρδιολόγος κα Λητώ Μαντάγου, εξέτασαν συνολικά 61 νήπια, παιδιά και εφήβους στο περιφερειακό ιατρείο Οινουσσών, με βοήθεια και από το προσωπικό του ιατρείου.

Συγκεκριμένα, ήλεγξαν φυσική κατάσταση (π.χ. για αρχές σκολίωσης, λόρδωσης, κύφωσης κ.ά.), ύψος και βάρος συγκριτικά κι ακολούθησε έλεγχος στοματοφάρυγγα, οδοντιατρικός έλεγχος, έλεγχος για πιθανή έλλειψη εμβολίων κι εμβολιασμός, έλεγχος ακουστικής οξύτητας, αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας, δερματολογικός έλεγχος κ.ά. Επίσης έγινε πλήρες καρδιολογικό check-up με έλεγχο αρτηριακής πίεσης και σφίξεων, έλεγχο μηριαίων αρτηριών, περιλαμβανομένου υπερηχογραφήματος καρδίας (triplex) .

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Οινουσσών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, για την διοργάνωση παρεμφερών ιατρικών και ενημερωτικών δράσεων προς τα παιδιά του νησιού και τους γονείς τους.