Τρικλοποδιά Κάρμαντζη – Ξενάκη για έργα του δήμου στην Νότια Χίο

Απροκάλυπτη απόπειρα ακύρωσης ώριμων και εγκεκριμένων οδικών έργων, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, του δήμου Χίου στην Νότια Χίο, εκδηλώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Γιάννη Ξενάκη, στην χθεσινή, Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Στο συμβούλιο ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση και έγκριση τριών προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του δήμου Χίου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συμβάσεις που είχαν ήδη εγκριθεί στις 9 Απριλίου 2019 από το δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Στην συνεδρίαση του Π.Σ. ο κ. Ξενάκης έθεσε θέμα να μην εγκριθούν οι εν λόγω συμβάσεις, προτείνοντας να αναλάβει η Περιφέρεια την εκτέλεση των περιγραφόμενων έργων, πρόταση στην οποία συνηγόρησε και ο κ. Κάρμαντζης.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί προ δεκαημέρου «βεντέτα» μεταξύ του κ. Ξενάκη και του αντιδημάρχου Νότιας Χίου κ. Ανδρέα Βεργίτση, τον οποίο ο πρώτος κατηγόρησε ότι ο δήμος Χίου οικειοποιείται έργα της περιφερειακής ενότητας Χίου. Στην απάντησή του ο κ. Βεργίτσης επισημαίνει ότι πρόκειται για έργα που εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, μετά από ώριμες μελέτες του δήμου και σε πλήρη συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων.

Η συνέχεια, λοιπόν, επιχειρήθηκε να δοθεί στο Π.Σ., με τον προφανή στόχο την ακύρωση των έργων, για να μην καρπωθεί τα… πολιτικά οφέλη η δημοτική αρχή Βουρνού!

Στην συζήτηση παρενέβη η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία με εύσχημο τρόπο «έκοψε τον βήχα» των κ.κ. Κάρμαντζη και Ξενάκη, τονίζοντας ότι αν δεν εγκριθούν οι προγραμματικές συμβάσεις, πρέπει αυτές να επιστρέψουν στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, κάτι που δεν μπορεί λόγω των επικείμενων εκλογών να γίνει τώρα, με βέβαιο πλέον τον κίνδυνο να καθυστερήσουν για άγνωστο χρόνο τα έργα αυτά.

Κατόπιν τούτων, οι δύο αντιπεριφερειάρχες… την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι ψήφισαν θετικά και οι προγραμματικές συμβάσεις εγκρίθηκαν ομοφώνως από το Π.Σ.

Να αναφέρουμε ότι τα επίδικα έργα είναι τα εξής:

1. Ασφαλτόστρωση δρόμου Πυργί – Καρίντα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

2. Βελτίωση βατότητας και ασφαλτόστρωση δρόμου Ολύμποι – Σαλάγωνα, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

3. Εργασίες συντήρησης, επισκευών και ασφαλτόστρωσης δρόμου Λιλικάς – Κώμη, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια