Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε παράγοντας κοινωνικής αστάθειας για τη χώρα

«Ακούγοντας σας να μιλάτε 46 λεπτά δεν είπατε τις λέξεις, «ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία, σκευωρία», ανέφερε ο Τσίπρας.

«H κοινοβουλευτική σας ομάδα σας χαιρέτησε θερμά. Το χρειαζόσασταν μετά τη χτεσινή σας εμφάνιση στο ευρωκοινοβούλιο. Τουλάχιστον αυτή δεν σας γυρίσαν τη πλάτη, όπως έγινε χτες στο Στρασβούργο», ανέφερε ο  Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής δίνοντας απαντήσεις σε όσα υποστήριξε στην πρωτολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

«Ακούγοντας σας να μιλάτε 46 λεπτά δεν είπατε τις λέξεις, «ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία, σκευωρία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή είναι case study. «Πρέπει κάποιος να δει με την ομιλία σας. Μας είπατε πως ο νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Εσείς που δημιουργήσατε μία κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους. Μας είπατε κι άλλα κουλά. Αποφασίσατε να παρουσιαστείτε σαν φιλεργατικός. Ακούγοντας σας μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Τζορτζ Όργουελ από το 1984, ότι «ο πόλεμος είναι ειρήνη», ανέφερε.

Να δώσετε απαντήσεις για τις εκλογές

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες.

«Δεν ξέρω αν ισχύει, ξέρω πως τις τελευταίες ημέρες «παίζετε» με τα πάντα, ακόμη και με το κρίσιμο θέμα των εκλογών . Έχει γίνει αντικείμενο ζητημάτων στο καζίνο του καθεστώτος σας. Σήμερα είναι μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις, γιατί θεωρώ πως είστε ο πρώτος πρωθυπουργός στην αντιπολίτευση που καταφέρνει από μόνος του να αποτελεί παράγοντα κοινωνικής αστάθειας στον τόπο», είπε ο Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Τι είπε για το σκάνδαλο Novartis

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Novartis ερωτώντας τον πρωθυπουργό αν θα ζητήσει συγγνώμη από όλους όσους αποκάλεσε συμμορίτες και ελευθεροδολοφόνους. «Ηγηθήκατε μιας απίστευτης προσπάθειας όχι για να συγκαλύψετε το σκάνδαλο αλλά και να κατηγορήσετε όσους συνέβαλαν στην αποκάλυψή του. Προκαταλάβετε την κρίση της δικαιοσύνης και απεδείχθη με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ότι δεν υπήρξε καμία σκευωρία και καμία συμμορία. Θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα συνεχίσετε να κρύβεστε; Εγώ ένα έχω να δηλώσω: Σκευωρία δεν υπάρχει και με τη βούλα της δικαιοσύνης. Τι υπάρχει; Η προσπάθεια σας να κουκουλώστε το θέμα και τα ερωτήματα του σκανδάλου: ποιοι ωφελήθηκαν; Ποιοι διακίνησαν τα τεράστια αυτά ποσά;»

«Δεσμεύομαι ότι το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώστε ότι εμείς, πείτε στον κ. Σαμαρά, ότι θα το πάμε μέχρι τέλος το ζήτημα αυτό. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Η διαφθορά δεν είναι ζήτημα μόνο ηθικής τάξεως αλλά και κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ακρίβεια στο ρεύμα έχει τη σφραγίδα σας

Η ακρίβεια στο ρεύμα έχει τη σφραγίδα σας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε πως «η αλήθεια είναι ότι τα εισοδήματα δεν αρκούν πια για να καλυφθεί το κόστος ζωής. Περισσότερο από 4 στα 10 δηλώνουν πως το μηνιαίο εισόδημα δεν αρκεί για να βγει ο μήνας. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται. Υπάρχει η μεγαλύτερη στεγαστική κρίση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να έχετε μία εικόνα, η αμέσως χειρότερη χώρα από εμάς είναι η Βουλγαρία».

Σχετικά με την αναδρομή του πρωθυπουργού στο 2015 και τα capital controls, ο Τσίπρας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός επιμένει να προπαγανδίζει σχετικά με το 2015.

Κοιμάστε ήσυχοι διότι τρώτε από τα έτοιμα 3 χρόνια

«Φαίνεται πως δεν έχετε να πείτε κάτι άλλο πειστικότερο. Ωστόσο εσείς δεν είστε που παραδώσατε με έλλειμα 15%, εσείς δεν αφήσατε την Ελλάδα με άδεια ταμεία το 2014; Εσείς δεν καταργήσετε την 13η και 14η σύνταξη, που υποβάλλατε τον ντροπιαστικό για τους νέους; Που ξεχαρβαλώσατε το ΕΣΥ, που καταστρέψατε το 25% του εθνικού πλούτου του ΑΕΠ και το 37% των διαθέσιμων εισοδημάτων; Τώρα ζητάτε και τα ρέστα. Κυρία Βούλτεψη, να σας τα δώσουμε τα ρέστα», τόνισε προσθέτοντας πως «το 2019 παραδώσαμε τη χώρα με ρυθμισμένο χρέος. Έχουμε καθαρό διάδρομο δεκαετίας. Και το χρέος κλειδωμένο σε χαμηλά επιτόκια. Αυτό σας αφήσαμε και δεν ντρέπεστε, κοιμάστε ήσυχοι διότι τρώτε από τα έτοιμα 3 χρόνια».

Η κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο

H κοινωνία δεν σας αντέχει άλλο, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Τσίπρας.

«Το δίλλημα της κάλπης, όποτε κι αν τις στήσετε, είναι ένα: Πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος», ανέφερε ζητώντας τέλος στα παιχνίδια εντυπώσεων και ένα καθαρό τοπίο με το μίνιμουμ της συνεννόησης.

ΠΗΓΗ: IN.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια