Τσιτώθηκε ο Κάρμαντζης και προσπαθεί να διώξει την… μύγα από πάνω του

Δείχνει να τον έχουν πάρει χαμπάρι πως ετοιμάζεται για αλλαγή πλεύσης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και ειδικότερα στην δημιουργία της υπερδομής στο Αίπος ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και ως εκ τούτου σπεύδει να διώξει από πάνω του την… μύγα.

Σε προηγούμενο (σημερινό) ρεπορτάζ μας αναφερθήκαμε στην αδράνειά του σε ό,τι αφορά το τι γίνεται στο εξής, ειδικότερα δε μετά την επίταξη έκτασης 625 στρεμμάτων στο Αίπος, ενώ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχεται σφοδρές επιθέσεις και κατηγορίες – και μάλιστα από ψηφοφόρους και φίλους του – ότι ετοιμάζεται για την κυβίστηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής, 16 Φεβρουαρίου 2020, μιλά για παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά την στάση του ιδίου και της δημοτικής αρχής για την δημιουργία της υπερδομής και επαναλαμβάνει ότι «μέσα από σύννομες διαδικασίες ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν θέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μοναδικό μπούσουλα όλων των ενεργειών!».

Βέβαια, δεν διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με την λέξη «σύννομες», καθότι μετά την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου κατά της επίταξης των 625 στρεμμάτων στο Αίπος, ουδεμία κινητικότητα παρατηρείται σε οποιοδήποτε επίπεδο για την απόκρουση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Αντιθέτως, καίτοι επιταγμένος (υπό την έννοια της βάναυσης προσβολής του δήμου Χίου με την επίταξη δημοτικής περιουσίας) ο ίδιος σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία μιλά για διάλογο με την κυβέρνηση και για ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, όταν η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην απαράδεκτη πολιτικά απόφαση της επίταξης.

Κατά τα λοιπά, επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τις όποιες αποφάσεις της περιφερειακής αρχής για τις ενέργειες που θα γίνουν, μιλά για συνεννόηση με τους άλλους δημάρχους, ενώ π.χ. στην Λέσβο άλλα γίνονται σε επίπεδο κινητοποιήσεων, ενώ αναφέρεται γενικώς και αορίστως στο «συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων μας».

Η ανακοίνωση του δημάρχου Χίου

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά η παραπληροφόρηση οργιάζει αναφορικά με τη θέση του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη ως προς το θέμα της κατασκευής της νέας υπερδομής στο νησί μας. Ως εκ τούτου επαναλαμβάνεται και διασαφηνίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι μέσα από σύννομες διαδικασίες ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν θέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μοναδικό μπούσουλα όλων των ενεργειών!

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο τούτου!

Και μολονότι το πρόβλημα στα νησιά μας είναι διαφορετικό, και αριθμητικά και χωροταξικά, ο δήμαρχος Χίου σε πλήρη συνεννόηση με τους δημάρχους των υπόλοιπων νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα καθώς και την περιφερειακή αρχή θα ακολουθήσει την τελική απόφαση ενεργειών που από κοινού υιοθετείται.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων μας και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και θα κινούνται οι προσπάθειες του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, χωρίς σκιές, καθαρά και ξάστερα όπως πάντα, στο παρόν και το μέλλον!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια