«Βαφτίζει» αποκέντρωση τον εξοβελισμό των πολιτικών γάμων από το δημαρχείο

Με σαθρά επιχειρήματα και μετά από παρέλευση επτά και πλέον ωρών, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε στο πανελλήνιο η απόφαση για εξοβελισμό των πολιτικών γάμων από το δημαρχείο Χίου ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης επιχειρεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή απόφασή του.

Στην ανακοίνωση που έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου 2019, υποστηρίζει ότι η απόφαση υπαγορεύθηκε για λόγους αποκέντρωσης και αποσυμφόρησης του δημαρχείου, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ οι γάμοι δημιουργούσαν προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών και στην χρήση της αίθουσας, ενώ – ταυτόχρονα – επικαλείται την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλούσαν οι τελετές. Υποστηρίζει ακόμα ότι αξιοποιούνται άλλα δημοτικά κτίρια, αποφεύγοντας – ωστόσο – να διευκρινίσει ότι αυτά δεν είναι, ήταν κάποτε δημαρχεία των τοπικών και καταργηθέντων πλέον δήμων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την απόφαση της δημοτικής αρχής για την τέλεση πολιτικών γάμων σε άλλα δημοτικά κτίρια σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ενέργεια αποκέντρωσης και αποσυμφόρησης αφενός του δημαρχείου Χίου, όπου φιλοξενείται μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του δήμου με αυξημένη κινητικότητα, αφετέρου και των κεντρικών οδών πλησίον αυτού, ιδίως σε ώρες αιχμής. Συγχρόνως, απελευθερώνεται η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της οποίας η χρήση είναι ευρεία, ενώ σκόπιμη είναι η αξιοποίηση και άλλων δημοτικών κτιρίων στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τα οποία δεν έχουν το καθημερινό εντατικό πρόγραμμα του κεντρικού δημαρχείου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια