Βαφτίζουν αναδίπλωση την κυβερνητική πανωλεθρία με τα καταστατικά της ΕΜΧ

Ως αναδίπλωση βλέπουν και χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πανωλεθρία στο θέμα των καταστατικών των συνεταιρισμών μαστιχοπαραγωγών οι κ.κ. Στρατής Κακαρίνος και Σταύρος Βαρβάκης, αμφότεροι μαστιχοπαραγωγοί και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην γενική συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς ανέκρουσεν πρύμναν, δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα προσαρμογής των καταστατικών στον Ν. 4673/20, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Έμειναν έτσι έκθετοι και η διοίκηση της ΕΜΧ, που έσπευσε να αλλάξει τα καταστατικά και οι δύο υπουργοί που έτρεξαν να τα μπαλώσουν, υπό την πίεση των μαστιχοπαραγωγών και του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Σήμερα, οι δύο συνδικαλιστές βαφτίζουν την κυβερνητική πανωλεθρία αναδίπλωση αν και το ΚΚΕ ήταν το πρώτο που είχε εντοπίσει το πρόβλημα και είχε καλέσει στις 11 Φεβρουαρίου 2022 τους μαστιχοπαραγωγούς να μην ψηφίσουν τα νέα καταστατικά στους κατά τόπους συνεταιρισμούς.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση των κ.κ. Κακαρίνου και Βαρβάκη

«Οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού της Ν.Δ. ότι δεν θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών μαστιχοπαραγωγών στην ΕΜΧ, σηματοδοτεί μια προσωρινή αναδίπλωση από την εφαρμογή του νόμου 4673/20 στα καταστατικά των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών. Εφαρμογή που βρήκε αρνητική απάντηση από τους συνεταιρισμούς Νενήτων, Βουνού και Ελάτας.

Ο στόχος Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ του μεγαλύτερου ελέγχου της μαστίχας από επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των βιοπαλαιστών μαστιχοπαραγωγών είναι απαράβατος γι’ αυτό και ο καυγάς τους είναι υποκριτικός.

Άλλωστε, ο νόμος αυτός δεν αφορούσε μονάχα τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων στην ΕΜΧ, αλλά και την ορμητική είσοδο επιχειρηματιών κατά 35%, το οποίο προωθεί ,τόσο η Ν.Δ., όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον προηγούμενο νόμο του.

Μόνος δρόμος για τους μαστιχοπαραγωγούς, για να προστατέψουμε το εισόδημα και την παραγωγή μας είναι όπως φάνηκε και πρόσφατα η ετοιμότητα και ο δικός μας αγώνας ενάντια σε αυτήν την πολιτική που καραδοκεί και μας ξεκληρίζει.

Όπως επισημάναμε και τον Φλεβάρη, είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε χωριό να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης για το παρόν και το μέλλον των μαστιχοπαραγωγών και των χωριών μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια