Βανδαλισμοί στον ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της Αγιάς Φωτιάς

Δεν έμεινε το παραμικρό όρθιο και γερό από την μανία των βανδάλων, που ξέσπασαν στον ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της παραλίας στην Αγία Φωτεινή της Χίου, το βράδυ της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2019.

Όπως καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Γιώργος Καραμανής, το πρωί της Δευτέρας, 12 Αυγούστου 2019, ο ναυαγοσώστης τα βρήκε όλα γης μαδιάμ. Δεν φαίνεται, σημειώνει, να έχει κλαπεί κάτι, αλλά όλα έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

Όπως αναφέρει στον astraparis.gr για το περιστατικό θα ενημερωθεί το λιμεναρχείο Χίου, προκειμένου να αναζητηθούν οι δράστες του βανδαλισμού.

Στη ανάρτησή του ο κ. Καραμανής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αυτή είναι η εικόνα από το ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της Αγίας Φωτεινής σήμερα.

Κάποιος ή κάποιοι διέρρηξαν το κουτί του ναυαγοσώστη και απλά τον κατέστρεψαν. Δεν έκλεψαν κάτι, απλά έσπασαν ότι βρήκαν… Κυάλια, φορείο, τα πάντα…

Ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός έχει προφανώς πληρωθεί με χρήματα όλων μας και αποτελεί προϋπόθεση για τη βράβευση της παραλίας με γαλάζια σημαία. Εχθές, μάλιστα, κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στον Καρφά και όλα πήγαν καλά. Δυστυχώς, αν γίνει το ίδιο σήμερα στην Αγία Φωτεινή θα έχουμε πρόβλημα.

Προφανώς και θα μεριμνήσουμε για την όσο πιο άμεση αντικατάστασή του γίνεται, όμως με τις διαδικασίες του Δημοσίου απαιτείται χρόνος και εργατοώρες ανθρώπων που αντί να δουλεύουν για να λύσουν κάποιο άλλο πρόβλημα, αναλώνονται με κάτι που σε μια πολιτισμένη κοινωνία δε θα έπρεπε να τους απασχολεί.

Όταν βανδαλιζουμε κατ’ επανάληψη το seatrac, όταν ως οδηγοί δε σεβόμαστε διαβάσεις, πεζοδρόμια και προσβάσεις ΑμεΑ, όταν κλέβουμε το wifi από παραλίες κι όταν θέτουμε σε κίνδυνο μια γαλάζια σημαία που κερδίσαμε με κόστος και πολύ κόπο, έχουμε φτάσει πια στο σημείο που σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην αναρωτιόμαστε άλλο γιατί δεν είμαστε προορισμός για τους Ευρωπαίους.

Υ.Γ. Πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά άξιο κι αυτό αναφοράς. Πέρυσι σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες του Καρφά στολίσαμε με γλάστρες και λουλούδια τον πεζόδρομο. Φέτος, μου στέλνουν  μηνύματα με φωτογραφίες σαν αυτή που επισυνάπτω. Κλέβουμε ακόμα και τα λουλούδια από τις γλάστρες στην πιο τουριστική παραλία μας…».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια