«Βαράνε διάλυση» στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Σε κατάσταση διάλυσης και πλήρους αποσύνθεσης φαίνεται ότι έχει περιέλθει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, διαδικασία που έχει αρχίσει ουσιαστικά τα τελευταία τρία χρόνια και κορυφώνεται μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Στο διάστημα των τελευταίων ετών έχουν αδρανήσει ή έχουν διαλυθεί όλες οι κατά τόπους οργανώσεις του κόμματος και ουσιαστικά λειτουργούσε ως ένα γραφειοκρατικό σχήμα μόνον η νομαρχιακή επιτροπή, η οποία με την σειρά της φαίνεται να έχει περιέλθει κι αυτή σε απραξία.

Πριν και εν όψει των αυτοδιοικητικών και κυρίως των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου παρατηρήθηκε μιά κινητοποίηση και συσπείρωση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με την ευθύνη του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού κ. Μανώλη Στάθη και των υποψηφίων βουλευτών. Έκτοτε, όλα ή σχεδόν όλα όχι απλώς επανήλθαν στην προτέρα “χειμερία νάρκη” αλλά μάλλον σε χειρότερη κατάσταση.

Ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής κ. Φραγκίσκος Σέργης, ο οποίος – κατά παρέκκλιση – είχε παραιτηθεί από την θέση του για να εκτεθεί ως υποψήφιος βουλευτής, μετά την απογοητευτική του εμφάνιση και τους ελάχιστους σταυρούς που συνέλεξε, επεδίωξε και κατάφερε να επανέλθει στην θέση του συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε και δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία.

Η νομαρχιακή επιτροπή Χίου, η οποία έχει να συνεδριάσει από την περίοδο των εκλογών, τείνει να αποδεκατατισθεί, ακολουθώντας την μοίρα των τοπικών οργανώσεων. Πέραν του γεγονότος ότι δεν συνεδριάζει, ο κ. Γιώργος Παυλιδάκης αποχώρησε (έχει φύγει από τη Χίο) και επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποχωρήσει και ο γιατρός κ. Κώστας Αντύπας.

Κάποιες πρωτοβουλίες για την… νεκρανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί φέρεται να αναλαμβάνει ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, συνεπικουρούμενος από κατά τόπους στελέχη ή πρώην στελέχη του κόμματος, κινήσεις για τις οποίες φαίνεται ότι… δυσανασχετεί ο κ. Σέργης. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δεν εμφανίσθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, η οργάνωση Μαστιχοχωρίων του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλαμωτή, με ομιλητή τον κ. Μιχαηλίδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από δω και πέρα θα έχουν οι εξελίξεις στην τοπική οργάνωση του πρώην κυβερνητικού κόμματος, εν όψει – μάλιστα  του συνεδρίου του, στις αρχές του επομένου έτους, που θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία του στις νέες συνθήκες.