Βαρέλι δίχως πάτο το φράγμα Κόρης Γεφύρι, σύντομα έρευνες για την αντοχή του

Την διαβεβαίωση ότι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εργάζεται για να αποδοθεί στην χιακή κοινωνία ένα έργο ασφαλές και λειτουργικό, το φράγμα Κόρης Γεφύρι, έδωσε ο αντιπεριφεριάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος.

Αναφερόμενος, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις συναντήσεις που είχε μαζί με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, με τον υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, την Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι σε αυτές επαναβεβαιώθηκε η κοινή πρόθεση για συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Ο κ. Μπουγδάνος έκανε γνωστό ότι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εγκριθεί από τις 10 Οκτωβρίου 2019 το ποσό των 315.062,14 ευρώ, προκειμένου να εκτελεσθούν ερευνητικές εργασίες για να διαπιστωθεί η στεγανότητα και η αντοχή του φράγματος, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από το ΕΜΠ.

Σε ερώτηση του astraparis.gr περί της εγκρίσεως αντίστοιχου ποσού για την ίδια έρευνα, όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι ουδέποτε έφτασε κάτι τέτοιο στην Περιφέρεια.

Εξέφρασε, τέλος, τη αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ανατεθεί η σχετική έρευνα – μελέτη, η διάρκεια της οποίας εκτιμάται σε περίπου τρεις μήνες και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των ευρημάτων για τη στεγανότητα και αντοχή του φράγματος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια