Βάζει πλάτη ο Μουτζούρης στα παράνομα push back προσφύγων και μεταναστών

Πρόθυμο αρωγό, έστω και σε επίπεδο χειροκροτητή, στα παράνομα push back προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Αιγαίου βρήκαν στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη η κυβέρνηση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι υπουργοί Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου και τα στοιχεία της Frontex για την κατά 76% μείωση το 2020 των προσφυγικών ροών, ο κ. Μουτζούρης σπεύδει και «χαιρετίζει την προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και επιτεύχθηκε η κατά 76% μείωση το 2020 των μεταναστών, οι οποίοι πέρασαν κατά παράνομο τρόπο τα σύνορα της Ελλάδας».

Και βέβαια ούτε νύξη για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε αυτή η μείωση, ούτε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, με την συμμετοχή μάλιστα στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Αυτήν την πολιτική και πρακτική επιδοκιμάζει ο κ. Μουτζούρης, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή του ότι «η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιθυμεί και προσβλέπει στη συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλεται από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές και για το 2021 έως ότου επιτευχθεί ο μηδενισμός του αριθμού των εισερχομένων μεταναστών, όπως και στην σύντομη απομάκρυνση όλων όσων διαμένουν στα νησιά μας, καθώς οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου επωμίστηκαν σχεδόν αποκλειστικά τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσεως τα προηγούμενα έτη». 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια