Βάζει τον Βεργίνα να «ξελασπώσει» για την «αποκαθήλωση» του γλυπτού Χρήστου

Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα ατοπήματα του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη στην υπόθεση της «αποκαθήλωσης» του γλυπτού του κ. Έβη Χρήστου από το φουαγιέ του πρώτου ορόφου του δημαρχείου Χίου.

Λίγες, μόλις, ημέρες μετά την συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου 2020 του δημοτικού συμβουλίου Χίου, όπου ο κ. Κάρμαντζης απέκρυψε το εξώδικο του καλλιτέχνη και ισχυρίσθηκε ότι του έχει ήδη απαντήσει, ανέθεσε στην οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά».

Η οικονομική επιτροπή ασχολήθηκε μετά το θέμα του εξωδίκου, όπως έγινε σήμερα αντιληπτό με την ανάρτηση της σχετικής απόφασής της στην «Διαύγεια», στην συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με όσα διαλαμβάνονται στην απόφασή της η απομάκρυνση του γλυπτού από την θέση του έγινε «στα πλαίσια ανακαινίσεως της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και του γραφείου δημάρχου κρίθηκε
σκόπιμη η μετακίνηση του γλυπτού για την προστασία του και η τοποθέτησή του στο δεύτερο σημείο το οποίο είχε υποδείξει ο γλύπτης».

Ούτε ποιός αποφάσισε την «αποκαθήλωση» αναφέρει η οικονομική επιτροπή, ούτε τι σχέση έχουν οι εργασίες ελαιοχρωματισμών της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και ανακαίνισης του γραφείου δημάρχου με την προστασία του γλυπτού, που είναι εκτός των αναφερομένων χώρων.

Αποφασίσθηκε δε, μετά και από παρέμβαση του κ. Παύλου Καλογεράκη, να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. Κώστας Βεργίνας να επικοινωνήσει με τον κ. Χρήστου και να του αναφέρει τα της απόφασης, κάτι που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει γίνει.

Για δε τα ζητήματα που θέτει ο καλλιτέχνης με το εξώδικό του (επιστροφή του γλυπτού, αποζημίωση κ.λπ.) ουδεμία αναφορά γίνεται στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

oikonomiki 15.1.2020

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια