Βλέπουν «πόρτα» Σέργης – Μανιτσούδη και αποχωρούν από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Αντελήφθησαν προφανώς ότι έφτασε το τέλος της οικογενειοκρατίας στην τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φραγκίσκος Σέργης και η κα Ευαγγελία Μανιτσούδη και αποφάσισαν από κοινού να αποχωρήσουν από την νέα νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, η οποία εξελέγη πρόσφατα και οι συγκεκριμένοι πήραν τις δύο πρώτες θέσεις.

Όπως, μάλιστα, σε εκείνο το δημοσίευμά μας είχαμε επισημάνει, η κα Μανιτσούδη προαλείφετο να καταλάβει (παίρνοντας το… δαχτυλίδι) την θέση της συντονίστριας στην θέση του αποχωρούντος κ. Σέργη, όπως ανέφεραν τότε οι πληροφορίες του astraparis.gr.

Φαίνεται, όμως, ότι η νέα νομαρχιακή επιτροπή έχει άλλη άποψη και κινείται να τους χαλάσει τον προγραμματισμό, όπως τουλάχιστον προκύπτει από όσα οι ίδιοι λένε στην δήλωση αποχώρησης κι έτσι αποφάσισαν… ηρωική έξοδο πριν γευθούν την πίκρα της εσωκομματικής εκλογικής ήττας, καταγγέλλοντας «τακτικιστές», «στημένες εκλογικές διαδικασίες» και «αγκυλωμένο και περιχαρακωμένο παρελθόν».

Το… μανιφέστο της αποχώρησής τους έχει ως εξής:

«Συντρόφισσες-οι, αρχικά σας ευχαριστούμε για την αποδοχή και την εμπιστοσύνη στα πρόσωπά μας, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου, δίνοντάς μας την πρώτη και δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο υποψήφιο. Αυτό είναι για εμάς η αναγνώριση της προσφοράς του έργου μας.

Όμως, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουμε από την νέα νομαρχιακή επιτροπή, γιατί είναι αδύνατον να συνυπάρξουμε, σε ένα   περιβάλλον στο οποίο έχει χαθεί η συντροφικότητα, με τακτικιστές που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την βούληση της βάσης του κόμματος. Δεν συμμετέχουμε σε στημένες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη συντονιστή-τριας, αναπληρωτή συντονιστή-τριας και συντονιστικού και αποχωρούμε από την νέα νομαρχιακή επιτροπή. Παραμένουμε, μέλη του κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου.

Στόχος μας, ήταν και είναι η ανανέωση και το άπλωμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου στην κοινωνία και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την διεύρυνση του κόμματος αυτά τα χρόνια ,από την ανανέωση, κάτι που είναι αποτέλεσμα δικών μας προσπαθειών.

Εμείς, κοιτάμε μπροστά και δεν έχουμε καμία σχέση με το αγκυλωμένο και περιχαρακωμένο παρελθόν.

Εμείς, αγωνιζόμαστε με την βάση του κόμματος και μαζί θα παλέψουμε για το καλό του κόμματός μας, του τόπου μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Είμαστε εδώ…».

Φραγκίσκος Σέργης, απερχόμενος συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου

Ευαγγελία Μανιτσούδη, απερχόμενο μέλος συντονιστικού Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου.

Σημείωση: Ο κ. Σέργης την ανωτέρω δήλωση δεν την απέστειλε στον astraparis.gr ή τουλάχιστον ουδέποτε έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει. Χαμένο πήγε που γράψαμε ότι… σάρωσαν στις εκλογές!

Αργά το βράδυ της Τρίτης (22:40) διαπιστώσαμε ότι η δήλωση είχε σταλεί, αλλά σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που δεν αφορά αποστολή ανακοινώσεων Τύπου κ.λπ. και την οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Ναι μεν την έστειλε, πλην  – όμως – όχι στην καθορισμένη διεύθυνση, γι΄ αυτό και δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή.