Βοήθεια στους σεισμόπληκτους από τον Ερυθρό Σταυρό και το ίδρυμα Τσάκος

Την Τρίτη 7 Μαρτίου το περιφερειακό τμήμα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέδωσε στο πρακτορείο ΕΡΜΗΣ, 8 παλέτες με περίπου τέσσερις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία προορίζεται για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας.

Η βοήθεια η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, κουβέρτες και υπνόσακους, θα μεταφερθεί από τις κεντρικές αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ιδιόκτητα φορτηγά, και θα παραδοθεί στην τουρκική και συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, προκειμένου να διατεθεί στους σεισμόπληκτους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και οι εθελοντές του περιφερειακού τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη και τη συγκινητική ανταπόκριση όλων των συμπολιτών μας, επωνύμων και ανωνύμων, συλλόγων, σχολείων, φορέων και επαγγελματιών του νησιού μας στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Νέα αποστολή από το ίδρυμα Μαρία Τσάκος

Το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε και απέστειλε σήμερα Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, δια θαλάσσης 113 ακόμα κιβώτια ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και φαρμάκων, με προορισμό τις πληγείσες περιοχές.

Όλα τα προαναφερθέντα είδη, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, προέρχονται από δωρεές πολιτών της χιακής κοινωνίας, τα οποία συγκεντρώνονται στην ιματιοθήκη που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Αρωγοί στην εν λόγω αποστολή ήταν και πολλοί άλλοι φορείς, εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται το 4ο δημοτικό σχολείο Χίου, το 12ο νηπιαγωγείο Χίου, το δημοτικό σχολείο Θολοποταμίου, το γυμνάσιο Καλαμωτής, το 1ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Χίου, το 2ο  σύστημα ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, το 8ο σύστημα αεροπροσκόπων Χίου, το κοινωνικό παντοπωλείο Χίου και το Sunrise Tours.