Βολές από την Χιακή Συμπολιτεία κατά του συνεταιρισμού Κάρμαντζη-Καραβασίλη

Ως θλιβερή πρεμιέρα για την συνδιοίκηση Κάρμαντζη – Καραβασίλη στον δήμο Χίου χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, που οδήγησε – όπως τονίζει – σε τραγελαφικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των νομικών προσώπων κ.λπ. του δήμου Χίου.

Αναλυτικά, η Χιακή Συμπολιτεία σημειώνει τα ακόλουθα:

«Σε τραγελαφικά αποτελέσματα οδήγησε η εμμονή του κ. Κάρμαντζη να καταλάβει την απόλυτη πλειοψηφία (την οποία δεν έχει στο εκλεγμένο από τους πολίτες δημοτικό συμβούλιο) στις διοικήσεις νομικών προσώπων, εταιρειών και οργανισμών του δήμου. Οι αναφορές στην άγνοια των δημοτών πώς και τι ψήφιζαν, υποτιμούν την κοινωνία και δεν τιμούν πρώτα και κύρια την ίδια την δημοτική αρχή.

Παρά το δεκανίκι υποστήριξης από την 4η σε ψήφους παράταξη του κ. Καραβασίλη (η οποία έσπευσε να καταλάβει θέσεις που σε καμιά περίπτωση δεν της αναλογούν), οι προτάσεις του κ. Κάρμαντζη καταψηφίστηκαν στο σύνολό τους από το δημοτικό συμβούλιο.

Μέρος του τραγελαφικού αποτελέσματος είναι ότι στις, χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, διοικήσεις ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα από την παράταξη του κ. Κάρμαντζη, ενώ κάποιες από αυτές δεν έχουν καν συμπληρωθεί με τα προβλεπόμενα από την αντιπολίτευση μέλη.

Ως Χιακή Συμπολιτεία στην τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο υποστηρίξαμε σταθερά την ανάγκη αναλογικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων στις διοικήσεις. Τονίσαμε ότι η πολυφωνία και ο πλουραλισμός μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορούν να έχουν για τους πολίτες και τοποθετηθήκαμε αρνητικά στην πρόταση του δημάρχου.

Ως παράταξη με πολυετή διαδρομή στον δήμο Χίου θα παρακολουθούμε με προσοχή τα τεκταινόμενα στα νομικά πρόσωπα και στους οργανισμούς του δήμου. Δεν θα επιτρέψουμε η μονοπαραταξιακή λογική του συνεταιρισμού Κάρμαντζη-Καραβασίλη να εκτραπεί σε λογική αυταρχισμού και αδιαφάνειας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια