Βολές Κάρμαντζη κατά των… συνοδοιπόρων Τριαντάφυλλου και Καραβασίλη

Να παρουσιάσει εαυτόν και την δημοτική αρχή ως υπεύθυνους, σταθερούς και με απαρέγκλιτη στάση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, επιχειρεί ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, «ξεχνώντας» ότι άλλα ψήφισαν στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι άλλα – διαμετρικά αντίθετα – υπερασπίσθηκε στην χθεσινή, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, συνέντευξη Τύπου.

Σε ανακοίνωση της Σύμπραξης Δημιουργίας, το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2021, τα πυρά στρέφονται κατά των παρατάξεων «Συμμαχία Αξιών» και «Χίος Μπροστά», που καυτηρίασαν την επισημοποίηση της εγκατάλειψης της ομόφωνης θέσης του δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Κάρμαντζη και την δημοτική αρχή, τις κατηγορεί ότι υβρίζουν την δημοτική αρχή και χαρακτηρίζει τους επικεφαλής τους κ.κ. Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιάννη Καραβασίλη από υβριζόμενους μεταξύ τους, πλεον ως συνοδοιπόρους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Σύμπραξης Δημιουργίας έχει ως εξής:

Ακόμα μία φορά, δεν προκαλεί καμία έκπληξη και εντύπωση η στάση, το ύφος, οι χαρακτηρισμοί, το επίπεδο και η τοποθέτηση της παράταξης «Συμμαχία Αξιών» και «Χίος Μπροστά». Από υβριζόμενοι μεταξύ τους, πλέον, σε κοινή γραμμή γίνονται υβριστές της δημοτικής αρχής, λησμονώντας ότι υβρίζουν, συγχρόνως, τη Χίο που απαιτεί άμεση και οριστική λύση στον ζοφερό εφιάλτη που πλήττει το νησί και μάλιστα του δημάρχου, που πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ως έμπρακτος συμπαραστάτης του Χαλκειούς, των Καμποχώρων και γενικά της Χίου.

Ακόμα και τούτη την ώρα που εύλογη και ζητούμενη θα έπρεπε να είναι η έγνοια του τόπου και η πρόταξη του κοινού καλού, αλαλάζουν με άναρθρες κραυγές, εκφράζοντας τον πανικό τους, καθώς γνωρίζουν ότι με την επίλυση του μεταναστευτικού – προσφυγικού δεν θα έχουν κανένα λόγο πολιτικής ύπαρξης.

Επιπλέον, σε αντίθεση με την υπεύθυνη, σταθερή και απαρέγκλιτη στάση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, που αντί να επιλέξει τον εύκολο και βολικό δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, προσπαθεί με έντιμο και ξεκάθαρο τρόπο να δώσει οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος – όπως, άλλωστε, είχε δεσμευτεί – προβάλλουν ανούσιους ισχυρισμούς, παραπληροφόρηση και ψέματα χωρίς μέτρο πλέον.

Αξιοσημείωτη είναι και η ερώτηση 3969/23-10-2014 στη Βουλή των Ελλήνων του κ. Τριαντάφυλλου, όταν διατελούσε βουλευτής, όπου ζητούσε τη δημιουργία δομής επαρκούς δυναμικότητας για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Τότε, καθώς φαίνεται, ο κ. Τριαντάφυλλος ήταν μακριά από τους ανθρώπους και τα προβλήματα της Χίου με άλλη γραμμή πλεύσης. Τώρα, με μία όχι και τόσο εύσχημη και δόκιμη «κωλοτούμπα» – ορολογία που έχει εντάξει στο επικοινωνιακό του ύφος – λησμονεί τις πρότερες θέσεις του και εξαπολύει επίπλαστες κατηγορίες μαζί με τον συνοδοιπόρο του κ. Καραβασίλη.

Όσο για τις επιλογές του εκλογικού σώματος, τις οποίες ανερυθρίαστα και αβάσιμα επικαλούνται, μετά από τρία χρόνια, καλά να είμαστε, εδώ θα είμαστε, για να λάβουν πιο ηχηρές απαντήσεις από τον χιώτικο λαό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια