Βολές ΚΚΕ κατά Καρατζά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Επίθεση κατά του προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας (ΔΕΠ) Χίου κ. Κώστα Καρατζά εξαπολύει η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, κατηγορώντας τον για «ρατσιστικό παραλήρημα και αντιΚΚΕ μένος», με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Στη ανακοίνωσή της τονίζει τα ακόλουθα:

«Προκαλούν μόνο αποστροφή και ντροπή οι ρατσιστικές και αντιπαιδαγωγικές δηλώσεις του προέδρου δημοτικής επιτροπής παιδείας Χίου, Κωστή Καρατζά, σε χώρο κοινωνική δικτύωσης, ενάντια στα προσφυγόπουλα και την εκπαίδευσή τους, ο οποίος χαρακτηρίζει «τραγικό» το αίτημα για εκμάθηση της γλώσσας τους αλλά και της ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

Εμφανίζεται υπέρμαχος του «απεγκλωβισμού» τους αλλά «ξεχνά» ότι ο ίδιος και οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι δημιούργησαν τα hot spot στη Χίο και επιμένουν να τα διατηρούν σε άθλιες συνθήκες ενώ προετοιμάζουν νέα. Είναι πολιτικά επικίνδυνος!

“Βαράει το σαμάρι” βάζοντάς τα με τα προσφυγόπουλα για να κρύψει τη συμφωνία του με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τη εμπλοκή της κυβέρνησης στα πολεμικά σχέδιά τους, που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά, με τη συμφωνία και της Ν.Δ.

Όλα αυτά, μαζί με την αντιΚΚΕ επίθεσή του με χαρακτηρισμούς της δεκαετίας του ’50 για «εθνοπροδοτικό ΚΚΕ», «αρχιδολοφόνο Στάλιν», που θα ζήλευε κάθε συνεπής εκπρόσωπος του συστήματος ακόμα και της τότε εποχής, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο για τους Χιώτες εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς για το ποιον του. Να τον χαίρονται όσοι τον διόρισαν ως πρόεδρο της ΔΕΠ σε θέση ευθύνης για την Παιδεία των παιδιών μας. 

Να τον χαίρεται και το κόμμα της Ν.Δ. και η ΔΑΚΕ που αποτελεί πρωτοκλασάτο στέλεχός τους, αλλά και η δημοτική αρχή που του ανέθεσε τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια