«Βόμβα» για τα νησιά τα κλειστά κέντρα, τονίζει ο Δημήτρης Βίτσας

«Είναι τεράστιο λάθος, έχει αποδειχθεί εκατό χιλιάδες φορές, να θεωρείς ότι θα λύσεις το μεταναστευτικό, το οποίο είναι ένα διεθνές πρόβλημα με κλειστά κέντρα» υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β2 δυτικού τομέα Αθηνών Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε κλειστά κέντρα συν δύο προαναχωρησιακά κέντρα στη Λέσβο και στην Κω, υπεραρκετά» και, όπως είπε, αν φτιαχτούν «κλειστά κέντρα ιδιαίτερα με βάση στο σχέδιο του κ. Στεφανή (…)έχουν βάλει μία βόμβα στα νησιά καταρχήν, θα υπάρχουν εντάσεις, θα υπάρχουν συγκρούσεις».

Ερωτηθείς για την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου τόνισε πως «το βασικό δεν είναι μόνο να επανιδρυθεί το υπουργείο, αλλά να αλλάξει και η πολιτική» και συμπλήρωσε: «η πολιτική λοιπόν απαιτεί μια τεράστια εγρήγορση στο εξωτερικό επίπεδο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την Τουρκία ώστε να διακοπούν, να μειωθούν, να ελαχιστοποιηθούν οι ροές».

«Και επιχειρησιακά ο σχεδιασμός είναι λάθος. Μην μπλέκουμε τις διαδικασίες που αφορούν το μεταναστευτικό και την εσωτερική κατάσταση μιας χώρας με μια στρατιωτική επιχείρηση (…)Θα πρέπει να δούμε και τις ελάχιστες κοινές γραμμές ή εκεί που μπορεί ο καθένας να βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσας πρότεινε «μέσα στη Βουλή να φτιαχτεί μια διακομματική επιτροπή, η οποία θα πηγαίνει -εκτός βέβαια από την Ελληνική Λύση που δεν φαντάζομαι να θέλει να συμμετάσχει με αυτή την έννοια το λέω – θα πείθει και θα βρίσκει και κίνητρα για τις τοπικές κοινωνίες να φιλοξενούν για ένα χρονικό διάστημα αυτούς τους ανθρώπους ώστε πιο γρήγορα, πιο ομαλά να προχωράει η διαδικασία ασύλου».

Για την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, επισήμανε πως «από την πρώτη στιγμή είπα ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος και διοικητικό και πολιτικό. Πήρε έξι μήνες τον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του να καταλάβουν το λάθος που είχαν κάνει (…)».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια