Βουρνούς κατά Λαμπρινούδη: Μεταφέρετε καφενειακού τύπου συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο

Να καταγγείλει στην εισαγγελέα οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια προκαλεί η παράταξη της δημοτικής αρχής «Πρωτοβουλία για τη Χίο» τον κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για δοσοληψίες στελεχών της δημοτικής αρχής στο προσφυγικό.

Στην ανακοίνωση – απάντησή της κατηγορεί τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ότι μεταφέρει καφενειακού τύπου συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο και μάλιστα μια μέρα πριν (χθες) την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου για την ΒΙΑΛ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

«κ. Λαμπρινούδη,

Πάλι εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια.

Η χθεσινή σας ανακοίνωση εκτός από εμπρηστική, είναι χρονικά άστοχη και άκυρη. Ήρθε παραμονή ενός πολύ κρίσιμου δικαστηρίου για τον τόπο μας, με προφανή στόχο το πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος αλλά και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Για άλλη μια φορά, εσείς και οι σεναριογράφοι σας επιδεικνύετε ανευθυνότητα και ελαφρότητα στις ενέργειές σας, τοποθετώντας το συμφέρον το δικό σας πάνω από το συμφέρον της Χίου και επιλέγοντας για άλλη μία φορά να μεταφέρετε καφενειακού τύπου συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο, με γενικολογίες και δήθεν κατηγορίες.

Όλα τα ερωτήματα που θέτετε, σας τα έχουμε απαντήσει με πράξεις.

Κλείσαμε τον καταυλισμό της Σούδας, είμαστε άλλωστε ο μόνος δήμος που προέβη σε κλείσιμο δομής προσφύγων.

Κινηθήκαμε νομικά κατά του υπουργείου, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των κατοίκων της Χίου (υπενθυμίζουμε τη μήνυση που έχει κατατεθεί κατά του υπουργού, τα σχετικά εξώδικα, την καταγγελία της σύμβασης χρησιδανείου με το υπουργείο), είμαστε άλλωστε ο μόνος δήμος που τόλμησε να κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης.

Η προσφυγική / μεταναστευτική κρίση προφανώς δεν μπορεί να επιλυθεί με τις ενέργειες μιας δημοτικής αρχής. Το θέμα αυτό είναι καθαρά θέμα κυβερνητικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, προσπαθούμε να διευκολύνουμε τόσο την ζωή των κατοίκων της Χίου, όσο και των προσφύγων/μεταναστών, προκειμένου να υπάρχει ο μικρότερος δυνατός αντίκτυπος στην καθημερινότητά μας.

Αυτή η δημοτική αρχή αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν πραγματικές δουλειές και ιδιωτικό βίο, χωρίς να συσχετίζεται αυτό με τη σφαίρα του δημοσίου και του δημοτικού τους καθήκοντος και αποφάσεων. Ίσως οι πολιτικές εμπειρίες του κ. Λαμπρινούδη να μην του έχουν επιτρέψει να διαμορφώσει ξεκάθαρες γραμμές ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο. Για εμάς όμως είναι κάτι το προφανές. Επομένως, μιλήστε με στοιχεία, καταγγείλετε οτιδήποτε αξιόποινο έχει συμβεί στην κα εισαγγελέα, γνωρίστε μας παράνομες πράξεις που μας διαφεύγουν και θα συνυπογράψουμε τις καταγγελίες σας.

Αν δεν το κάνετε όμως, θα είστε εσείς οι υπόλογοι».