Βούλιαξε στα λύματα του Καταρράκτη το δημοτικό συμβούλιο

Σκηνές απείρου κάλλους, χαρακτηρισμοί, αντιπαραθέσεις, επίθετα και κατηγορίες κυριάρχησαν στη συζήτηση του θέματος για τον βιολογικό του Καταρράκτη που έθεσε ως κατεπείγον στη συνεδρίαση της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ιωνίας κ. Γιώργος Κλιαμενάκης.

Ο κ. Κλιαμενάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ κ. Βασίλη Μυριαγκό πως λειτουργεί χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, ότι μεθοδευμένα και εξυπηρετώντας συμφέροντα προχωρά στην κατασκευή του βιολογικού στη θέση Καλαθού με επιπλέον κόστος για τον δήμο,  μην λογαριάζοντας τη βούληση των κατοίκων του Καταρράκτη να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο χωριό για το θέμα της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί ανάμεσα σε Βασίλη Μυριαγκό και Γιώργο Κλιαμενάκη και οι κατηγορίες περί διορισμών κ.λπ. σε σημείο τέτοιο που να οδηγήσουν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλο Καλογεράκη σε αποχώρηση και διακοπή της συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ επέμεινε στις θέσεις του υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος της λαϊκής συνέλευσης είναι γνωμοδοτικός ότι το τοπικό συμβούλιο γνώριζε και ήταν σύμφωνο με τις κινήσεις της ΔΕΥΑΝΧ και ότι η ΜΠΕ στη θέση Καλαθού δεν προεξοφλεί ότι θα κατασκευαστεί εκεί το έργο(;).

Για μεθοδεύσεις τον κατηγόρησαν σύσσωμοι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης με τους επικεφαλείς να τάσσονται υπέρ της πρότασης του Γιώργου Κλιαμενάκη να σταματήσει όλη η διαδικασία και να μην προχωρήσει τίποτα πριν να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στον Καταρράκτη ενώ παράλληλα δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι με πρωταγωνιστή τον κ. Μυριαγκό από τη μια και από την άλλη να εναλλάσσονται οι κ. Αγιωργούσης, Μπιλιράκης, Σκούφαλος, Κωστάλα, Στάθης, Φρεζούλη κ.ο.κ.

Συγκεκριμένα οι αντιπολιτεύσεις υποστηρίζουν ότι η ΔΕΥΑΧ προχωρά στον σχεδιασμό της για δημιουργία κατασκευής βιολογικού στη θέση Καλαθού, έχοντας αγοράσει με έξοδα του δήμου το αγροτεμάχιο και προχωρώντας σε μια μελέτη, χωρίς πριν να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των κατοίκων του χωριού.

Παράλληλα όλοι αμφισβήτησαν τα κίνητρα και τη μέθοδο του προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ αλλά και τη στάση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε Βολισσό, Βροντάδο, Λιθί, κ.λπ. ούτε και είναι δυνατό να κάνουν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή οι μισές σχεδόν κοινότητες της Χίου.

Χαρακτηριστική όσο και εύγλωτη μέσα στη σιωπή της, ήταν η αποχώρηση του δημάρχου από όλη αυτή τη συζήτηση η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τη μια ώρα.

Σε γενικές γραμμές ο διάλογος ήταν σε επίπεδο… λυμάτων που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με πολιτικό λόγο και συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου του δήμου Χίου, ενώ αποτέλεσε Βατερλώ για τη δημοτική αρχή, αφού κατά πλειοψηφία με την ψήφο των αντιπολιτεύσεων αποφασίστηκε να προηγηθεί η λαϊκή συνέλευση του Καταρράκτη πριν οποιαδήποτε άλλης ενέργειας από τη ΔΕΥΑΝΧ.

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια