Βουρνούς: Ευτελισμός της διαδικασίας απονομής της διάκρισης του δήμου Χίου

Η εισήγηση ήταν να δοθεί ως αναμνηστικό δώρο ένα μετάλλιο, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε μετάλλιο, αλλά στην απόφαση της οικονομικής, όπως και του δημάρχου, ανεγράφη πλακέτα και τελικά ο δήμαρχος απένειμε στην κα Γιάννα Αγγελοπούλου μετάλλιο, κατά την χθεσινή, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, επίσκεψή της στη Χίο.

Λίγο δυσνόητα τα παραπάνω, αλλά μέσες άκρες αυτά προκύπτουν από την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. Κώστας Βεργίνας, στην ερώτηση του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλη Βουρνού, για το θέμα αυτό.

Αισθάνομαι ντροπή, είπε ο κ. Βουρνούς, που μια μείζονα διάκριση του δήμου Χίου ευτελίστηκε μέσα από διαδικασίες περίεργες, είπε χαρακτηριστικά, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020.

Και η απάντηση του κ. Βεργίνα:

«Στην οικονομική επιτροπή, ήρθε μια εισήγηση η οποία ανέφερε την χορήγηση δώρου αναμνηστικού και ανέφερε ότι θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής πράγματι η λέξη μετάλλιο αντικαταστάθηκε με   την λέξη πλακέτα.

Αυτό έγινε μόνο και μόνο, δεν αλλάζει η περιγραφή, για να μην υπάρχει η σύγχυση ότι αφορά μετάλλιο τιμητικό.

Δεν αποφάσισε η οικονομική επιτροπή σε καμιά περίπτωση τιμητική διάκριση ή απονομή τιμητικού μεταλλίου. Ήταν ξεκάθαρη η εισήγηση ότι αφορούσε αναμνηστικό και για να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις για προστασία και των μελών της οικονομικής επιτροπής, η απόφαση αναφέρει την λέξη πλακέτα».

Ουδεμία εξήγηση από τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής και σιγή απόλυτη από τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για το τι μεσολάβησε και τελικά, ενώ υπάρχει σε όλες τις αποφάσεις αναφορά στον κανονισμό του δήμου Χίου (άρθρο 6) για πλακέτα, τελικά απονεμήθηκε μετάλλιο, που δεν ήταν τιμητικό, αλλά αναμνηστικό!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια