Βουρνούς κατά του… αστικού κράτους

Αντίσταση κατά του… άδικου αστικού κράτους αποφάσισε να κάνει, στην εκπνοή της θητείας του, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, αρνούμενος να πληρώσει ο δήμος Χίου τα πρόστιμα που του καταλόγισε το λιμεναρχείο Χίου, επειδή δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενοι ναυαγοσώστες στις παραλίες του νησιού.

Το θέμα ήρθε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, όπου και κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση να μην πληρώσει ο δήμος Χίου τα 450 ευρώ των προστίμων, αλλά να ασκήσει προσφυγή – για… λόγους αρχής, όπως είπε ο δήμαρχος – παρά την αντίθετη εισήγηση της νομικής συμβούλου, που υποστήριξε ότι ουδεμία προοπτική να ευδοκιμήσει έχει αυτή η προσφυγή.

Ο κ. Βουρνούς υποστήριξε ότι εγκαίρως ο δήμος Χίου είχε κινήσει την διαδικασία πρόσληψης ναυαγοσωστών, πλην – όμως – οι υποψήφιοι δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες, με αποτέλεσμα η προκήρυξη να επαναληφθεί ξανά και ξανά.

Η αλήθεια είναι ότι οι υποψήφιοι είτε εν τέλει βρήκαν αλλού καλύτερη δουλειά, είτε ουδόλως προσήλθαν θεωρώντας βαρύ το έργο και λίγες τις απολαβές, με αποτέλεσμα κάποιες παραλίες να μείνουν ακάλυπτες, επισύροντας στον δήμο τα ανωτέρω πρόστιμα.

Τούτο επικαλούμενος ο δήμαρχος, ότι δηλαδή έγιναν προσηκόντως οι προκηρύξεις πρόσληψης ναυαγοσωστών, πλην – όμως – άνευ αποτελέσματος, θεώρησε ότι εξεπλήρωσε το χρέος του ο δήμος έναντι του νόμου και άρα είναι… άδικα τα πρόστιμα. Εξ ου και το «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Υ.Γ. Την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής παρακολούθησαν τρεις νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι  του συνδυασμού Κάρμαντζη (οι κ.κ. Γιώργος Πατεριμός, Κυριάκος Ζωάνος και Κώστας Βεργίνας) κι ένας που έμεινε εκτός αλλά προορίζεται να αναλάβει κάποιο σημαντικό ρόλο (κ. Αντώνης Ζερβάκης), οι οποίοι τοιουτοτρόπως (κατά τα ανωτέρω) έλαβαν το… πρώτο μάθημα «σωστής διοίκησης» του δήμου Χίου.

Από αριστερά Γ. Πατεριμός, Κ. Ζωάνος, Κ. Βεργίνας και Αντ. Ζερβάκης)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια